Nilüfer Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü için etkinlikler düzenledi

Nilüfer Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde bu konuda farkındalık oluşturmak için “Unutursa Elinden Tut!” sloganıyla panel ve etkinlik düzenledi

Nilüfer Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü için etkinlikler düzenledi
Yayınlama: 21.09.2024
2
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde hastalığa dikkat çekmek ve toplumda bu konudaki bilinci artırmak etkinlikler düzenledi. Bu etkinliklerden ilki Dünya Alzheimer Günü Paneli oldu. Nazım Hikmet Kültürevi’nde Türkiye Alzheimer Derneği iş birliğiyle “Unutursa Elinden Tut!” temasıyla düzenlenen panele Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin ve Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar ile vatandaşlar katıldı.

Nilüfer Belediyesi’nin Alzheimer hastalarının bakımı için Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi iş birliğiyle açtığı hasta konuk evinden bahseden Başkan Şadi Özdemir, bu alandaki hizmetlerini artırarak sürdürmek istediklerini dile getirdi. Yaşlı bakım evleri, kreş gibi hizmetlerin sayılarını artırmak için dayanışma çağrısında bulunan Başkan Şadi Özdemir, “Dayanışma içinde olmak, insana, çevreye ve hayvanlara duyarlı olmak Nilüfer’in ve Nilüferliler’in değerleri arasındadır” dedi.

Nilüfer Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü için etkinlikler düzenledi

Açılış konuşmasının ardından Dünya Alzheimer Günü Paneli’ne geçildi. Panelin moderatörü Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar da Türkiye’de 600 bine yakın, Bursa’da ise 33 bin Alzheimer hastası olduğunu söyledi. Hastalığın yaygınlığına dikkat çeken Prof. Dr. Bakar, “Alzheimer hasta sayısı her on yılda bir ikiye katlanıyor. Bu hastalık sadece kişiyi değil, çevrelerindeki insanları da etkiliyor. Bu nedenle toplumsal bir sorun teşkil ediyor” diye konuştu.

Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri günü kapsamında Nilüfer Belediyesi Lions ve Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde de bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar ve yönetim kurulu üyeleri, Uludağ Lions Kulübü Başkanı Esra Kunlar, Uludağ Lions Kulübü geçmiş dönem Başkanı İsmail İşyapan ve çok sayıda davetli katıldı. Hastalarla yakından ilgilenen Başkan Şadi Özdemir, onların daha rahat şartlarda yaşamaları için üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını söyledi.

Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar da Nilüfer Belediyesi ile imzaladıkları protokol ile çok daha geniş kitlelere ulaşacaklarını ifade etti.

Nilüfer Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü için etkinlikler düzenledi

Programda Alzhemir hastaları bir koro oluşturarak şarkılar seslendirdi. Başkan Şadi Özdemir Alzheimer hastalarının çizdiği ve renklendirdiği sergiyi gezdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.