Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde halkla buluşuyor

Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşın ayağına giderek, ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunuyor.

Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde halkla buluşuyor
Yayınlama: 04.07.2024
3
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik yaz dönemi boyunca sürecek geniş kapsamlı çalışmasını başlattı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda ''Sağlıklı Yaşlanıyoruz'', ''Kadınların Derdi Ne?'' ve ''Çocuk Akademisi Yaz Atölyeleri'' gibi farklı yaş ve cinsiyetteki vatandaşlara yönelik özel programlar gerçekleştiriyor.

Yaz boyunca 31 mahallede yapılacak programlar, her gün farklı bir mahallede hayata geçecek. İlki Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yapılan çalışma, Güngören Mahallesi ile devam etti. Ortak belirlenen alanda kurulan çadırlarda vatandaşlara yönelik etkinlikler düzenlendi.

Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde halkla buluşuyor

''Sağlıklı Yaşlanıyoruz'' projesi kapsamında sağlık çalışanları, vatandaşların kan şekeri ile tansiyon ölçümünü yaptı. Yoğun ilgi gösterilen programda diyetisyenler de vücut kitle indeksi ölçümü gerçekleştirip, sağlıklı beslenme tavsiyeleri verdi. Nilüfer Belediyesi'nin sağlık uzmanları ilaç kullanımı ve hasta nakil hizmeti ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kadınların günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları tartışmaya açtıkları interaktif buluşmada sorunları ve ihtiyaçları konuşuldu. Programda kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği, ebeveyn ve çocuk ilişkileri gibi konular da ele alındı.

Vatandaşların memnuniyet duyduğu hizmetler, başta kırsal bölgeler olmak üzere Nilüfer’in toplam 31 mahallesinde gerçekleştirilecek.

Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde halkla buluşuyor


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.