Tarımsal üretimin, toprağın ve tohumun bereketine dikkat çekmek amacıyla kutlanan 10 Aralık Toprak Ana Günü’nde, geleneksel sağlıklı, temiz gıda ve yerel tatların önemine dikkat çekildi.
Etkinlikte konuşan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ise Dünya Halkları İklim Değişikliği ve Toprak Ananın Hakları Konferansı’nda kaleme alınan Toprak Ana Hakları Evrensel Bildirgesi’ne dikkati çekerek, iklim değişikliği ve sağlıklı gıdaya erişimin zorlaşmasına değindi. Nilüfer’de yapılan kırsal alan çalışmalarına da işaret eden Binbaş, toprağa saygı, ve geleneksel üretim yöntemlerini yaşatmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Etkinlikte konuşan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’de tarımsal üretim ve sağlıklı gıda konusunun önemine dikkat çekerek, Nilüfer Belediyesi’ne duyarlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz’ün moderatörlüğünü yaptığı ‘Çalı’nın geleneksel mutfak kültürü’ başlıklı söyleşiye geçildi. Çalı Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Hacer Kiraz, Hatice Sevinç ve Saadet Baydemir, köfter, kestirme, keşkek ve zerde yapımını anlatarak geleneksel yemeklerin gelecek nesillere aktarılmasını sağladı. Etkinlikte ‘Geleceğimiz çöp olmasın Kayapa’da çöplük istemiyoruz’ platformu adına Bekir Belenli, Murat Demir ve Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay da söz alarak yapılmak istenen çöp depolama alnına karşı tepkilerini dile getirdi.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ