Nusret-2024 Davet Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir Körfezi ile Karadeniz Ereğli yaklaşma sularında, Nusret-2024 Davet Tatbikatı’nın, Seçkin Gözlemci Günü’nün gerçekleştirildiğini bildirdi.

Nusret-2024 Davet Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü yapıldı
Yayınlama: 27.09.2024
3
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde, İzmir Körfezi ile Karadeniz Ereğli yaklaşma sularında, Türk Deniz Kuvvetleri unsurları ile dost ve müttefik ülkelerden unsurların katıldığı Nusret-2024 Davet Tatbikatı’nın, Seçkin Gözlemci Günü gerçekleştirildi.

TCG Sancaktar’da icra edilen Seçkin Gözlemci Günü’ne; Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve yabancı ülkelerin askeri ataşeleri katıldı.

Tatbikatta; 5 farklı ülkeden teşkil edilen NATO Daimi Deniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu–2 (SNMCMG-2), Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz (MCM Black Sea) Görev Grubu ve 15 farklı ülkeden 31 gözlemci ile 4 farklı ülkeden 21 Patlayıcı Madde Uzmanı (EOD) görev aldı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.