ODTÜ’lü gençler Ankara’nın tarihini Roma Tiyatrosu restorasyonu ile keşfetti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü öğrencilerine Erimtan Müzesi’nde düzenlenen seminerle Başkent’in tarihini anlattı. Seminer sonrasında öğrencilere Roma Tiyatrosu’ndaki restorasyon çalışmaları gösterildi.

ODTÜ’lü gençler Ankara’nın tarihini Roma Tiyatrosu restorasyonu ile keşfetti
Yayınlama: 20.11.2023
2
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Ankara’nın tarihine ışık tutan eserleri ayağa kaldırmak ve kent turizmini canlandırmak için gerçekleştirilen çalışmaları tanıtmaya devam ediyor. 

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü öğrencilerine yönelik Erimtan Müzesi’nde düzenlenen seminere katıldı.

Ödemiş, Ulus Tarihi Kent Merkezi başta olmak üzere merkez ve çevre ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar ile Başkentin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarmak için yapılan faaliyetleri anlattı.

Uzman ekipler seminer sonrası öğrencilere Roma Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarını gösterirken alan hakkında detaylı bilgiler verdi.

ODTÜ’lü gençler Ankara’nın tarihini Roma Tiyatrosu restorasyonu ile keşfetti

Çankaya Üniversitesi öğrencilerinden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine de Ankara'nın tarihini anlattıkları için mutlu olduklarını belirten Ödemiş, “Başkent ve Cumhuriyet oluşumuzun yüzüncü yılında yapılan etkinlikler her zaman değerli ama özellikle 100 yıl dediğimiz bu süreç içerisinde Ankara’ya ilişkin yapmış olduğumuz hem koruma hem tanıtım hem de bilgilendirme çalışmalarının çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi yaptığımız bu nitelikli projeler burayı önemli bir cazibe merkezi hâline dönüştürdü. Geçmişte insanların gelmekten çekindiği bu alan şimdi üniversitelerimizin ders yaptığı eğitim yuvası haline dönüştü” şeklinde konuştu.

Seminerde duygularını dile getiren ODTÜ öğrencileri de projelerin geleceğe dair merak uyandırdığını ve Ankara'nın kültürel mirasına duydukları ilginin arttığını ifade ettiler. Araştırma görevlisi Dilara Cılızoğlu, “Sunumu çok beğendim daha önceden bilmediğim şeyleri öğrendim. 10 yıldır Ankara’da yaşıyorum ama Ankara’da bilmediğim çok fazla tarihi alan varmış bunlarla ilgili çok önemli bilgiler öğrendik” derken, sosyoloji bölümü öğrencisi Eftalya Ferase ise “Seminer çok heyecan vericiydi, projeler geleceğe dair merak uyandırdı. Ankara’nın kültürel mirasına oldukça ilgiliyim ve kültürel miras açısından yapılan gelişmeler ve planlar ben de çok merak uyandırdı” şeklinde konuştu.

 

 

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.