Özdağ: Yanlış politikalar Türkiye’yi çatışmaların içine çekebilecek riskler barındırıyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özdağ: Yanlış politikalar Türkiye’yi çatışmaların içine çekebilecek riskler barındırıyor
Yayınlama: 04.10.2024
2
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, İsrail’in sivil hedeflere yönelik yoğun hava saldırılarının, Filistin ve Gazze’de büyük bir yıkım ve soykırıma döndüğüne dikkat çekerek “İsrail ordusunun Lübnan’a girmesi ile bu savaşta yeni bir cephe daha açılmış, yeni bir evreye gelinmiştir. İran’ın İsrail’e füze saldırısı ile savaş bölge dışı aktörleri içine çekecek bir aşamaya ulaşmıştır. Netanyahu açıkça İran’ı konvansiyonel savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Gazze saldırısı ile başlayan kaos, bölgesel veya daha geniş çaplı savaş riskini içermektedir. AK Parti Hükümetinin yanlış politikaları Türkiye’yi çatışmaların içine çekebilecek riskler barındırmaktadır.” şeklinde konuştu.

Hükümetin, Hamas’a destek verirken, Hizbullah’ın adını anmadan genel ifadeler ile değerlendirmeler yapmasının geleneksel Türk dış politikası ile bağdaşmadığını vurgulayan Özdağ, şu ifadelere yer verdi:

“Erdoğan’ın bu bölgeye yönelik politikalarındaki tek çelişki, mezhep eksenli bakış açısı da değildir. İran, Yemen’de Husiler ve Lübnan’da Hizbullah’ın hipersonik füzeler ile İsrail’i hedef alması ile geniş çaplı bir “vekalet savaşı” yürütmektedir. Lübnan’a başlayan askeri harekat ve artan gerginliğe paralel olarak, İran’ın da hipersonik füzeler ile İsrail’i vurmuştur. Şimdi, İsrail buna karşı saldırı ile cevap verecek ve İsrail karşı saldırısını muhtemelen Rusya-Çin destekli İran saldırısı izleyecektir. Bu olasılık Malatya-Kürecik Radarını oldukça hassas bir konuma getirmektedir. Türkiye’nin çatışmaların tırmanması durumunda tarafsız bir tavır takınması ve Kürecik Radarından İsrail’e bilgi akışını durdurması gerekmektedir.”

Özdağ, oluşan iç ve dış tehditler karşısında şu önerileri sundu:

“Kuvvet komutanlıklarının yeniden Genelkurmay Başkanlığına ve Genelkurmay Başkanlığının ise Milli Savunma Bakanlığına bağlanarak komuta birliği sağlanması, asker hastanelerinin yeniden görev öncelik bölgeleri dikkate alınarak hizmete alınmaya başlanması, kuvvet yeterlilik durumu ve asker sayısının arttırılması, konvansiyonel birliklerin eksiklerinin tamamlanması ve görev hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi, istihbarat kadrolarının seferi duruma uygun olarak aktif hale getirilmesi, SİHA/İHA’lardan oluşan taktik seviye keşif ve gözetleme yeteneklerinin stratejik elektronik sinyal istihbaratı ile gelişen zaman içinde “insan kaynaklı istihbarat” ile birleştirilmesi ve GES Komutanlığının tekrar Genelkurmay Başkanlığına bağlanması, Kürecik Radarının kontrolünün TSK’ya geçmesi, radarın gerçek amacı olan Avrupa’ya koruma görevini devam ettirirken, İsrail’e bilgi akışının durdurulması, İncirlik Üssünün jet üssüne dönüştürülmesi, NATO amaçları dışında ve özellikle İsrail’e lojistik destek verilmesine izin verilmeyecek şekilde görev bağlantılarının belirlenmesi, Suriye Arap Cumhuriyeti ile diplomatik temasların geliştirilmesi ve Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilerin tamamının geri dönüşü için hazırlıklara başlanması gerektiğini düşünmekteyiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.