Öztrak: Dış ticaret açığı, Nisan’da yüzde 12,9’luk sıçramayla 10 milyar dolara çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, son 8 aydır düşen dış ticaret açığının, Nisan’da yüzde 12,9’luk sıçramayla 10 milyon dolara çıktığını bildirdi.

Öztrak: Dış ticaret açığı, Nisan’da yüzde 12,9’luk sıçramayla 10 milyar dolara çıktı
Yayınlama: 31.05.2024
2
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, son 8 aydır düşen dış ticaret açığının Nisan’da yüzde 12,9’luk artışla 10 milyar dolara çıktığını ifade etti.

Yılın ilk 4 ayında, toplam ithalatın önceki yılın aynı dönemine göre düşerken tüketim malı ithalatının artmaya devam etmesinin talebin hız kesmediğine işaret ettiğini belirten Öztrak, “Bu, enflasyonla mücadele politikalarının bu dönemde yeterince etkili olmadığını ortaya koyuyor” dedi.

Öztrak, stok değişiminin “istatistiki hatayı” da içerdiği için büyüme verilerinin sağlıklı takip edilmesine engel olduğunu savunarak şu açıklamayı yaptı:

“Stok değişiminin 14 çeyrektir eksi olması, bu kalemin temel belirleyicisinin istatistiki hata olduğunu ortaya koyuyor. Sayın Bakan’ın yüzde 5,7 büyümeyle böbürlendiği bir ortamda toplumun tüm kesimleri “biz büyümedik, o zaman kim büyüdü?” diye soruyor. Sıkı para politikası uygulandığının iddia edildiği bir dönemde görülen yüksek tüketim artışı, akılları karıştırıyor. Bu nedenle, Hazine ve Maliye Bakanına tavsiyemiz, bir an evvel Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplayarak ekonomideki oyuncuların sesine kulak vermesidir.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.