“Pazar günü Ruanda’dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar” iddiası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan “Pazar günü Ruanda’dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar” iddiasını yalanladı.

“Pazar günü Ruanda’dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar” iddiası
Yayınlama: 01.06.2024
1
A+
A-

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan “Pazar günü Ruanda'dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Bir bilet satış sitesinden alınan görüntünün, kamuoyunu manipüle etmek amacıyla çarpıtıldığı aktarılan açıklamada bahse konu uçuşların, Ruanda’dan doğrudan İstanbul’a yolcu taşıyan uçaklar olmadığı, görüntüde de görüldüğü üzere aktarmalı uçuşlar olduğu belirtildi.

Açıklamada aktarmalar sırasında yolcu değişiminin devam ettiğine değinilerek, “Ruanda'dan uçağa binen bir kişi, Nijerya'da, Nijerya'dan binen ise Katar'da inebilmektedir.  Yine farklı lokasyonlara gidecek yolcular da İstanbul Havalimanı üzerinden aktarma yapabilmektedir. 2 Haziran'da Ruanda’dan İstanbul'a uçan THY uçağı, İngiltere'nin Heathrow Havalimanı'na giden aktarmalı uçaktır.” denildi.

Bahse konu tarihte Kigali'den İstanbul'a sadece 1 adet direkt uçuş bulunduğu ifade edildi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.