Powell sonrası altın kırmızıda kapanış yaptı

FED Başkan Jerome Powell’in konuşma yaptığı günde altın satıcılı bir seansı geride bıraktı.

Powell sonrası altın kırmızıda kapanış yaptı
Yayınlama: 03.07.2024
4
A+
A-

FED Başkan Jerome Powell’in konuşma yaptığı günde altın satıcılı bir seansı geride bıraktı. 2332 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, FED başkanı Jerome Powell’in yaptığı konuşmaya odaklanırken hareketli bir seansı yaşamaktan kaçamadı. Başkan Powell konuşmasında genel olarak eylül ayında faiz indirimine işaret etmezken, enflasyonun kısmen de olsa kontrol altına alındığını vurguladı. Başkanın genel olarak şahin olmayacak konuşmasına rağmen altın satıcılı bir günü tamamlayarak 2329 dolar/ons seviyesinden yüzde 0,1 kayıpla seansı kapattı.

Gümüş dünkü seansı da yeşilde kapatmayı başararak dördüncü seansı da üst üste kazançla tamamladı. 29,46 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 29,52 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,3 kazancı hanesine yazdı.

Platin elde ettiği kazançla birlikte 1000 dolar/onsun üzerine test etti. 981 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin,999 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak 1,81 kazançla seansı tamamlamış oldu.

Paladyum dünkü seansta elde ettiği kazançla seansın en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, son 7 haftanın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. 977 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1015 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 4 kazancı hanesine yazmış oldu.

Kaynak Troy


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.