RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi, balık hastalıklarının önlenmesine katkıda sağlıyor

RİZE – 14.02.2024 – HİBYA – Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Hastalıklar Ana Bilim Dalı, Karadeniz Bölgesi’nde balık hastalıklarının önlenmesine katkıda bulunuyor.

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi, balık hastalıklarının önlenmesine katkıda sağlıyor
Yayınlama: 14.02.2024
7
A+
A-

Konu ile ilgili açıklama yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Kayış, bütün canlıların üretim süreçlerinde olduğu gibi su ürünleri yetiştiriciliğinde de önemli sorunlardan birinin hastalıklar ile mücadele olduğunu söyledi.

Yoğun üretim süreçlerinde balık hastalıkları nedeniyle ciddi kayıpların yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Kayış, “Bu kayıpların önlenmesi için balık hastalıklarının önlenmesi, daha sonrası için ise doğru teşhis ve tedavi çok önemlidir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Hastalıklar Ana Bilim Dalı olarak, 20 yılı aşkın bir zamandır bölgemize balık hastalıkları alanında ciddi katkı sunmaktayız. Özellikle alabalık yetiştiriciliği yapılan işletmelerde bakteriyel ve paraziter hastalıkların teşhis ve tedavisi konusunda işletmelere destek oluyoruz. Sadece bölgemize değil komşu ülke olan Gürcistan’a da bu konuda danışmanlık hizmeti vermekteyiz.” dedi.

Prof. Dr. Kayış, su ürünleri yetiştiricilerinin fakültemize hastalıklar konusunda yaptıkları resmi başvuruların kısa süre içerisinde değerlendirilip raporlandığını ve tedavi sürecinin nasıl olacağı ile ilgili detaylı bilgi verildiğini belirtti.

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi, balık hastalıklarının önlenmesine katkıda sağlıyor


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.