Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü

Saint Petersburg, 12 Eylül (Hibya) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü
Yayınlama: 12.09.2024
4
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ile Çin arasındaki kapsamlı ortaklık ve stratejik etkileşim ilişkilerinin uzun yıllardır karşılıklı yarara dayalı ve eşit düzeyde olduğunu belirtti.

Rusya ve Çin'in, uluslararası hukuka, egemenliğe ve eşitliğe dayalı adil ve demokratik bir dünya düzeninin ilkelerini birlikte savunduklarını ifade eden Putin, “Aynı yaklaşım, BRICS zirvesinde de bir kez daha görüldüğü gibi, dünyanın çoğunluğunu oluşturan Küresel Güney ülkelerinden benzer düşüncelere sahip insanlar tarafından da destekleniyor.” dedi.

Putin, ikili ilişkilerin her alanda çok başarılı bir şekilde geliştiğinin altını çizerek “Bu, uluslararası alandaki çalışmalarımızın koordinasyonunu gösteriyor. Bu, ekonomik, kültürel ve insani etkileşimle ilgili konularla ilgili ve bütün bunlar gündemimizde olmaya devam ediyor” açıklamasınını yaptı.

Wang Yi, Putin'in liderliğinin altında Çin-Rusya ilişkilerinin dinamiklerinin sürekli olarak sürdürüldüğünü belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.