SAMET 50’nci yılını görkemli bir geceyle kutladı


Mobilya aksesuarları sektöründe faaliyet gösteren SAMET, 50’nci kuruluş yılını görkemli bir geceyle kutladı. Şirketin 1973’te Levent’te bir atölyede başlayan kuruluş hikayesinin bugünlere gelmesinin altında inanç, fedakarlık ve kenetlenme olduğunu söyleyen SAMET’in CEO’su Ufuk Kızıltan, “Çok gururlu ve mutluyuz. Sıfırdan başlayan yolculuğumuz bugün kıtalararası 80’den fazla ülkede devam ediyor” dedi

SAMET 50’nci yılını görkemli bir geceyle kutladı

Yayınlama: 16.11.2023
5
A+
A-

Mobilya aksesuarları sektöründe faaliyet gösteren SAMET, 50’nci kuruluş yılını görkemli bir geceyle kutladı. Şirketin 1973’te Levent’te bir atölyede başlayan kuruluş hikayesinin bugünlere gelmesinin altında inanç, fedakarlık ve kenetlenme olduğunu söyleyen SAMET’in CEO’su Ufuk Kızıltan, “Çok gururlu ve mutluyuz. Sıfırdan başlayan yolculuğumuz bugün kıtalararası 80’den fazla ülkede devam ediyor. Aile şirketiyiz, başarının ekip işi olduğunu biliyoruz ve bugün 1050 çalışanıyla kocaman bir aileyiz. SAMET, gücünü mühendislikten alıyor. Teknolojiye ve Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla dünyanın sayılı markaları arasında yer alıyoruz ve bu yatırımlar hız kesmeden devam edecek” dedi.

Yeşilköy’deki bir otelde gerçekleşen 50’nci Yıl Gala Yemeği’ne şirketin Türkiye’deki iş ortakları, çalışanları ve aile yakınları katıldı. Kokteyl ile başlayan gecenin sunuculuğunu Damla Uğurtürk ile Beyazıt Öztürk üstlendi. 2 bine yakın kişinin katıldığı gecede sahne performansları dikkat çekerken gecenin sonunda Ebru Gündeş sahne aldı.

Gecede SAMET’in Kurucusu Saldıray Kızıltan ile oğulları Ufuk ve Umut Kızıltan; Beyazıt Öztürk moderatörlüğünde şirketin kuruluş hikayesini ve 50 yıllık süreçte unutulmaz anılarını paylaştılar.

SAMET’in CEO’su Ufuk Kızıltan, zorlu yollardan geçerek ulaşılan başarının sırrını ‘inanç ve kararlılık’ olarak açıkladı. Bir aile şirketi olduklarını söyleyen Kızıltan, “Çok gururlu ve mutluyuz ben bu şirketin içine doğdum. Benim ailem burası, Türkiye’de 50 yıllık sanayi şirketi olmak hiç kolay değil. Başarımızın sırrı her şeyden evvel inanç, fedakarlık, aidiyet duygusu ve kenetlenmedir. Sıfırdan başlayan yolculuğumuzda çok inişler çıkışlar yaşadık. Temellerimiz, bilgimiz ve çalışma azmimiz güçlü olunca başarı da kaçınılmaz oluyor. Başarımızın en önemli sebeplerinden biri de kendi işimize olan konsantrasyonumuz. En iyi bildiğimiz işi en iyi şekilde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

70 METREKARELİK ATÖLYEDEN 50’NCİ YILA

Kuruluş hikayesini paylaşan Kızıltan, “1973 yılında babam Saldıray Kızıltan tarafından Levent’te 70 metrekarelik atölyede kurulmuş bir firmayız. Bilimin ışığında tamamen mühendislik bilgisiyle hareket edilmiş ve bu bilginin üstüne hep konularak bugünlere gelindi. Bu bilgiyi pazara yansıttık, ekip ruhu ve çalışmasıyla hareket ettik. Başarı hiçbir zaman bireysel değil. Bugün SAMET 1050 kişilik bir aileyse bu tamamen ekip çalışması ve kurumsallaşma ile oldu. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak 2021 ve 2022 bizim için çok iyi geçti. Pandemide diğer sektörlere nazaran bizim sektör için gayet başarılı bir dönem oldu. Bu dönemde hiç tahmin etmediğimiz önemli rakamlar elde ettik. 2023 biraz daha zor bir yıldı ama 2022’nin rakamlarını yakaladık bu da bizim için çok önemliydi” ifadelerini kullandı. 

HİNDİSTAN’DA KALICI OLMAYI VE BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

Hindistan’ın çok geliştiğini potansiyelinin yüksek olduğunu aktaran Kızıltan, “O nedenle 4 yıl önce temaslarımız başladı. O bölgede önemli bir partner ile yatırım yapma kararı aldık. Şimdi Mumbai’ye yakın bir yerde fabrikalarımız kuruluyor. Onun için çok heyecanlıyız. Orada kalıcı olmayı ve büyümeyi hedefliyoruz. Yatırımlarımızı aşama aşama yapacağız ama ilk etap bile çok önemli. 10 yıl içerisinde Türkiye’deki rakamları yakalayıp, hatta üstüne çıkacağımızı düşünüyorum” dedi. 

MEKSİKA VE AFRİKA’YA YENİ YATIRIM HEDEFİ

Hindistan pazarına girdikten sonra farklı coğrafyalarda yeni yatırım hedefleri olduğunu belirten Kızıltan, “80’in üzerinde ülkede faaliyet gösteriyoruz. Meksika’da bir yatırım düşünüyoruz. Şu anda araştırma safhasındayız. Dünya genelinde bir durgunluk var bunu da dikkate alıp birkaç yıl içerisinde bu yatırımlarımızı değerlendirmeye almayı düşünüyoruz. Yatırım için üçüncü bölge olarak da Afrika planımız var. Orada henüz bir üretim planlamamız yok ancak Afrika’nın gelişen ülkelerine bakınca büyük potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ürün milliyetçiliği de yok. İyi ve kaliteli ürün, insan ve şirket olunca her türlü destekliyorlar. Afrika’daki farklı açılımlarımıza da devam edeceğiz” diye konuştu.

Pandemiden sonra hızlanan dijitalleşme sürecine hazırlıklı olduklarını vurgulayan CEO Ufuk Kızıltan, “Son tüketiciye direk hizmet vermemize rağmen internet üzerinden satış portalımızı hazırlamıştık. IT altyapımız çok güçlü. Öngörülerimiz her zaman çok güçlü… Pandemi ve sonrasında tüm dünyadaki iş ortaklarımızla online olarak görüşmeler yaparak tüm dijital alt yapımızı hazırlamıştık. Bu yöndeki altyapımızın güçlü olmasından dolayı da faaliyetlerimiz kesintiye uğramadan hiç durmadan devam etti” ifadelerini kullandı.

100 KİŞİLİK AR-GE EKİBİMİZ VAR

Kendilerinden 50 yıl önce sektöre giren yabancı firmaları ürün ve hizmet olarak yakaladıklarını hatta geçtiklerini söyleyen Kızıltan, “Dünyada mobilya aksesuar pazarında faaliyet gösteren markalar arasında katma değerli üretim yapan marka olarak ilk beş altı marka arasında yer alıyoruz. Gücümüzü mühendislikten alıyoruz. Ar-Ge yatırımlarımız ciromuzun her yıl %5-10’una denk geliyor. Bu çok önemli bir pay. Avrupa Patent Ofisi verilerine göre tüm üretici firmalar arasında yapılan araştırmaya göre 310 patent başvurusu ile Türkiye’de 5. Sıradayız. Biz milimetrenin onda biri hassasiyetle çalışan bir sektördeyiz. Çok hassas işler yapıyoruz. Mobilya aksesuarlarını ömür boyu kullanıyorsunuz ve biz de SAMET olarak çok uzun yıllar çalışma garantisi veriyoruz. Bu kategoride en son teknolojiye sahip noktadayız. Her yıl yatırımlarımızı sürekli arttırarak devam edeceğiz” dedi. 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.