SanAtölye, Başkentlilerin kullanımına kazandırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beytepe Mahallesi’nde bulunan atıl alanı Başkentlilerin kullanımına kazandırdı. Kent Estetiği ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları koordinesinde hayata geçirilen “SanAtölye” kapılarını sanatseverlere açtı.

SanAtölye, Başkentlilerin kullanımına kazandırıldı
Yayınlama: 05.07.2024
1
A+
A-

Kent Estetiği ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları koordinesinde hayata geçirilen “SanAtölye” kapılarını sanatseverlere açtı.

Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi’ne kazandırılan SanAtölye’de; resim alanında Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültelerine giriş sınavına hazırlık eğitiminin yanı sıra resim, çini, keçe sanatı, ahşap boyama, deri işleme, karakalem ve ebru atölyeleri bulunacak.

Eğitim ve atölyelerden 7’den 70’e her vatandaş ücretsiz yararlanabilecek. Başkentli sanatseverler, SanAtölye sayesinde hem üretip yeteneklerini keşfedecek hem de sosyalleşme imkanı bulacak.

SanAtölye, Başkentlilerin kullanımına kazandırıldı

Atıl durumdaki taşınmazda kapsamlı bir yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Kent Estetiği Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Ekin Ceren Akbaş Örs, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve estetiğin daha geniş bir yer bulabilmesi için SanAtölye projesini başlattık. Bu kapsamda öncelikle bu atıl alanın tadilatını gerçekleştirdik. Atölyelerimizin tefrişatını tamamladık. Burada resim, heykel ve seramik gibi çeşitli sanat dallarında her yaştan vatandaşı aynı masada buluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

SanAtölye, Başkentlilerin kullanımına kazandırıldı


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.