81 ildeki OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları ücretsiz olarak dijitalleşme eğitimlerine katılabilecek. Vodafone Business ve OSBÜK işbirliğiyle düzenlenen programda, eğitimler Yıldız Teknik Üniversitesi’nce verilecek. Hedef 1000 dijital elçiye ulaşmak.
Ebru Sungur / Gaziantep – Vodafone Business’ın Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile birlikte düzenlediği OSB Dijital Dönüşüm Programı’nda ikinci dönem başlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşecek ücretsiz eğitimlere, Türkiye’nin 81 ilindeki OSB’lerde faaliyet gösteren şirket, yönetici ve çalışanlarının katılması bekleniyor. İlk dönem 1000 dijital elçi yetiştiren programın ikinci dönem hedefi de yine 1000 kişiye ulaşmak. Bu kişiler, üç ay süren eğitimin ardından çalıştıkları işletmenin dijital dönüşümüne öncülük ediyor.
Eğitim programının ikinci dönemi, Gaziantep’te düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda, tüm işletmelerin dijitalleşmesinde çözüm ortağı olarak yanlarında olmaya devam etmeyi hedeflediklerini aktaran Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, dijitalleşme çağında OSB’lerdeki şirketlerin, yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine adaptasyonunun önemine vurgu yaptı:
“Programımızın ilk döneminde OSB’lerde şirketlerin dijitalleşmesine katkı sağlayarak, işletmelerimizi geleceğe taşımada çözüm ortağı olduk. Bu paralelde Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki OSB’lerde 400’den fazla işletme, bulut teknolojilerinden IoT’ye, Endüstri 4.0’dan 5G’ye kadar uzanan bir skalada birçok inovatif teknolojiyi işine adapte etme konusunda adım attı. Programımızın ikinci döneminde de 1000 kişiye eğitim verirken, 400’ün üzerinde de işletmeye dokunmak istiyoruz.”
‘OSB’ler liderlik edecek’
Türkiye’deki sanayi üretiminin yüzde 45’inin OSB’ler tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü de planlı sanayileşmede OSB’lerin çok önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Kütükcü, dijitalleşmenın, OSBÜK’ün en önemli çalışma başlıkları arasında yer aldığını belirterek, “OSBÜKnet ve yüzde 100 yerli ve milli OSBÜKbulut gibi projelerimizin yanı sıra, Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi kuruluşlarla yaptığımız programlar, bunun bir göstergesi. Hedefimiz, OSB’lerin, Türk sanayisinin dijitalleşmesine liderlik etmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise, “Bu programla katılımcıların dijital stratejiden üretken yapay zekâya ve dijital pazarlamadan dijital liderliğe kadar uzanan kapsamlı içeriklerle dijital yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Tasarruf ve verimlilik sağlıyor
Toplantı kapsamında, ilk eğitim programını tamamlayarak Dijital Elçi Sertifikası alan Kurt Kumaş da ziyaret edildi. Kurt Kumaş yetkilileri, Vodafone Business’tan dijital dönüşüm danışmanlığı aldıklarını, ‘dijital elçinin’ bu dönüşüme öncülük ettiğini, üç aydır kademeli olarak geçtikleri dijitalleşmeyle başta enerji olmak üzere yüzde 12’ye varan tasarruf ve verimlilik artışı sağladıklarını anlattılar.
Eğitimin içeriği
– Dijital dönüşümün sanayi ve KOBİ’lere etkisi
– Dijital strateji ve dijital iş modelleri
– Endüstri 4.0
– Nesnelerin interneti (IoT)
– Bulut bilişim ve 5G
– Siber güvenlik
– Yapay zekâ
– Makine öğrenmesi
– Derin öğrenme
– Üç boyutlu yazıcı
– Blok zincir
– Dijital liderlik
– Dijital kültür
– Dijital pazarlama
1000 dijital elçi, gazetehaberi, OSBÜK, sanayi, Vodafone Business
SAVUNMA GAZETESİ