Sanchez, NATO’dan Gazze için de birlik ve tutarlılık talep etti

Sanchez, NATO’dan Gazze için de birlik ve tutarlılık talep etti
Yayınlama: 11.07.2024
4
A+
A-

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO üyesi ülkeler arasında birlik ve tutarlılık çağrısında bulundu. Washington’da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu’nda yapılan konuşmasında Sanchez, Ukrayna’daki duruma benzer şekilde Gazze’de de uluslararası hukuka saygı çağrısında bulundu.

Sanchez’in yaptığı açıklamaya göre, basına kapalı yapılan NATO toplantısında, “Ukrayna’ya verdiğimiz desteği sürdürebilmemiz için Gazze’deki duruma da aynı hassasiyetle yaklaşmalıyız. Uluslararası hukuka olan bağlılığımızı koruyarak, Gazze’de de adalet ve barış için çabalamalıyız” dedi.

Başbakan, “Çifte standartlar uygulamadan vatandaşlarımızın gözünde tutarlı bir siyasi duruş sergilemeliyiz. Ukrayna’daki işgale karşı aldığımız tavır, Gazze’deki durum için de geçerlidir. Uluslararası toplumun Gazze’deki sivillere yönelik şiddeti kınaması ve bunun sona ermesi için adımlar atması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Sanchez’in sözleri, NATO’nun Ukrayna’daki krizle ilgili duruşunun Gazze’deki insani kriz için de genişletilmesi gerektiği yönünde bir çağrı niteliği taşıyor.

Kaynak: Sanayi Haber Ajansı (SHA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.