Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor

Skechers Türkiye’nin, Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliğiyle, kız çocukların sokakta yürürken kendini güvende hissetmesi için başlattığı “Güvenli Adımlar” projesi, İstanbul’daki ilk atölyesinin ardından daha fazla çocukla buluşmaya devam ediyor. Şehrin farklı unsurlarının bir kız çocuğun gözünden değerlendirildiği projenin ikinci atölyesi, markanın kendi üretim tesisinin de yer aldığı Şanlıurfa’da 20 kız çocuğun katılımıyla gerçekleşti.

Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

Kız çocukların hayatın her alanında eşit imkanlarla yer almasını destekleyen Skechers Türkiye, Cumhuriyet’in 100. yılına bir armağan niteliğinde olan “Güvenli Adımlar” projesiyle kız çocukların sokakta yürürken kendini güvende hissetmesi için atölyeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor

Mart ayında İstanbul Beyoğlu'nda Suna'nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliğiyle başlayan “Güvenli Adımlar” projesinin ilk atölyelerinde, kız çocukları iki gün boyunca gözlemledikleri ihtiyaçları ortaya çıkardı. İstanbul’un ardından Şanlıurfa’da yaşayan kız çocuklarla bir araya gelen proje ile Eyyübiye İlçesinde yaşayan 10-14 yaş arası 22 kız çocuk, kendi mahallelerinde güvenle ve özgürce yaşamaları, oynamaları, hareket etmeleri, spor yapmaları ve gezmeleri için ihtiyaç duydukları çevresel unsurları keşfetti.  Skechers Türkiye’nin bu projedeki ikinci atölyesiyle hedefi; Şanlıurfa'daki kız çocuklara yönelik interaktif etkinlikler ve rehberli geziler düzenlenerek onların özgüvenlerini artırmak ve şehirlerinde daha aktif bir rol almalarını teşvik etmek oldu. Şehir Dedektifi liderliğinde, Eyyübiye Belediyesi Prof. Dr. Metin Sözen Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bu atölyelerde çocuklar; Balıklıgöl, Bakırcılar Çarşısı, Hüseyniye Çarşısı, Kunduracılar Çarşısı, Harrankapı gibi ikonik yapılar da dahil olmak üzere Şanlıurfa bölgesini adım adım keşfetti ve bölgenin bir kız çocuk gözüyle onlarda yarattığı duygu ve ihtiyaçları maketlere dönüştürdüler.

Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor

Kız çocukların potansiyellerini gerçekleştirmeleri için her alanda desteklenmesi gerektiğine inanan Olka Grup CEO’su Yasin Kavşak, “Türkiye’nin her bölgesinde yer alan ve toplumsal hassasiyetleri yakından takip eden bir marka olarak özellikle kız çocukları odağına alan projeleri hayata geçiriyoruz. Öyle ki son bir yıl içerisinde çocukların hayatına iyilikle dokunduğumuz üç farklı sosyal sorumluluk projesi için Suna’nın Kızları, Şehir Dedektifi, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Make-A-Wish Derneği ile iş birliğimiz oldu. Özellikle kız çocukların toplumsal cinsiyet rollerinden arındırılmış, gerçek ihtiyaçlarını ortaya çıkaran Güvenli Adımlar projemiz, yaşamı daha duyarlı ve çeşitli perspektiflerle değerlendirmemizi sağlayarak marka duruşumuzu yansıtıyor. Güvenli Adımlar projemizle; kız çocuklarımızın yaşadıkları çevreyle ilişkilerinin güçlenmesini, daha yaşanabilir kentlerin oluşması için kendi fikir ve önerilerini güvenli bir ortamda ifade edebilmelerini sağlayarak toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. İstanbul’un ardından Şanlıurfa’da olmak da bizim için ayrı bir heyecan. Burada bulunan üretim tesisimiz Skechers ailesinin önemli bir parçası. Var olduğumuz, ürettiğimiz, istihdam yarattığımız bir ilde yine fayda odaklı bir proje ile kız çocukların güvenle hayata katılmalarını desteklediğimiz için onurluyuz” dedi. 

Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor

İş insanı Suna Kıraç’ın eğitim alanındaki çabalarını, değerlerini ve vizyonunu yaşatmak amacıyla 2021 yılında kızı İpek Kıraç tarafından kurulan Suna’nın Kızları Genel Koordinatörü Burcu Gündüz Maşalacı da Çocukları Destekleyen Mahalleler için Topluluk Çalışmalarına Urfa’nın beş mahallesinde başladıklarını hatırlatarak, “Şanlıurfa Valiliği iş birliğiyle 2022 yılından beri Çocukları Destekleyen Mahalleler oluşturmak için çalışıyoruz. Suna’nın Kızları topluluklarıyla mahalle ve okul temelli çalışmalar yürütüyoruz. Mahalle temelli “Güvenli Adımlar” projesini Şehir Dedektifi ve Skechers Türkiye iş birliğiyle sürdürüyoruz. Bu projenin amacı, kız çocukların şehirlerinde, mahallelerinde kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak ve şehirlerin inşasında aktif rol almalarını teşvik etmek. Skechers Türkiye’nin desteği, kız çocukların güvenli alanlar oluşturmasına büyük katkı sağlıyor. Duyarlı markalarla iş birliği, projelerimizin başarısını artırmada önemli bir rol oynuyor” diye konuştu.

Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor

Daha yaşanabilir, kapsayıcı ve dirençli kentlerin oluşmasına katkı sunmak amacıyla çocukların katılımını destekleyen oyun yöntemleri, araştırma projeleri geliştiren ve çocuk dostu mekan tasarımı projeleri yürüten Şehir Dedektifi'nin Kurucusu, şehir plancısı Gizem Kıygı, “Şehir Dedektifi olarak 2019'dan beri kentleri çocuklar için daha yaşanabilir ve güvenli hale getirmek amacıyla çalışıyoruz. Kız çocukları kentsel mekanda en görünmez gruplardan biri. Güvenli Adımlar projesiyle hem kız çocukların çevrelerine dair fikirlerini görünür kılıyor hem de sivil toplum ve özel sektör iş birliğine yaratıcı bir örnek oluşturuyoruz. Şanlıurfa’da gerçekleştirdiğimiz atölyede katılımcılar, kentin kültürel miras alanlarına erişim için birçok fikir geliştirdi. Skechers Türkiye'nin desteği, kız çocukların seslerinin duyulmasına büyük katkı sağlıyor. Güvenli Adımlar projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor

Güvenli Adımlar projesi kapsamında kız çocukların kentlerini güvenle ve özgürce deneyimlemek için ihtiyaç duydukları mekansal bileşenleri ortaya çıkaran verilerin, Skechers Türkiye’nin desteğiyle Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliğinde kamuoyu ile paylaşılması ve  sonraki adım olarak İstanbul’da yeni atölyeler gerçekleştirilmesi planlanıyor.**

Şanlıurfalı kız çocukları Skechers ile “Güvenli Adımlar” atıyor

Skechers Türkiye hakkında

Dünyanın en büyük spor ayakkabı markalarından biri olan Skechers’ın Türkiye’deki tüm faaliyetleri, 2011 yılından bu yana Olka Spor Malzemeleri Tic. A.Ş distribütörlüğünde yürütülüyor. Spor ayakkabı, günlük ayakkabı, çocuk ayakkabıları, spor giyim, günlük giyim ve aksesuarlar kategorilerinde ürünler sunan Skechers Türkiye’nin ülke genelinde 70’ten fazla mağazası bulunuyor.

Skechers ile tekstil lisans anlaşması bulunan Olka’nın Türkiye’de satılan bütün Skechers markalı tekstil ürünleri burada tasarlanıyor, markanın AR-GE çalışmalarıyla geliştiriliyor ve kalite standartları çerçevesinde üretiliyor. Skechers Türkiye’nin biri İstanbul Esenyurt’ta, diğeri Şanlıurfa’da faaliyet gösteren üretim tesislerinde ise çeşitli ayakkabı modellerinin yüksek adetli üretimleri gerçekleştiriliyor. Türkiye ekonomisine ve istihdamına gerek perakende gerekse üretim alanlarında katkılar sağlayan Olka Grup’un gelecekteki stratejik hedefleri arasında üretim kapasitesini artırmak suretiyle yurtdışına ihracat da bulunuyor.  

Skechers.com.tr


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.