Sasa’nın devam eden yatırımları

Sasa Polyester Sanayi A.Ş, devam eden yatırımlarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Sasa’nın devam eden yatırımları
Yayınlama: 12.09.2024
2
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''PTA üretimi için gerekli tüm yardımcı işletmeler (buhar kazanları, demin su, soğutma kulesi, azot ve hidrojen tesisi ile basınçlı hava tesisi) devreye alınmış, PTA üretim tesisi beslenebilir duruma getirilmiştir. PTA üretim tesisinin devreye alınmasındaki birinci faz, yüklenici firmanın denetimi altında Türkiye'nin en büyük proses hava kompresörünün çalışır hale getirilmesiyle gerçekleşmiş olacaktır. Proses hava kompresörü ve elektrik üretim tesisinin Ekim 2024 sonuna kadar faaliyete geçmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Tesisin güvenli ve eksiksiz şekilde devreye alınmasını teminen lisansör firma ekipleri tarafından yatırım sahasında gerçekleştirilen uyumluluk kontrolleri ve testler sorunsuz devam etmektedir. Tesisin tamamının devreye alınma faaliyetlerinin önceden planlanan çalışma takvimi çerçevesinde yürütülmesi için lisansör firma ekipleri ve SASA yatırım ve işletme ekipleri iş birliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Tekstil cipsi, şişe cipsi, pet cips üretim tesisi

Adana yerleşkemizde devam etmekte olan yoğun montaj çalışmalarının sonuna yaklaşılmış olup yıllık 330.000 ton kapasiteli ve MTR teknolojisine sahip yeni tekstil cipsi, şişe cipsi, pet cipsi üretim tesisimizin devreye alma işlemleri başlamıştır. Tesisin daha önce planlanan çalışma takvimine uygun şekilde üretime başlamasına yönelik çalışmalar sorunsuz biçimde devam etmektedir.

Elyaf üretim tesisi

Yıllık 350.000 ton kapasiteli yeni elyaf üretim tesisimizin basınçlı hava, kule suyu, çiller suyu gibi yardımcı tesisleri bu ay içinde devreye alınacak olup polyester elyaf çekme hatlarının deneme üretimlerinin planlanan çalışma takvimine uygun olarak Kasım ayında başlaması hedeflenmektedir. Bu süreçte emniyetli ve kaliteli devreye giriş için tüm kontroller yapılmaya devam edilmektedir. Elyaf yatırımının önemli bir bölümünü oluşturacak yıllık 52.500 tonluk düşük ergimeli (low-melt) polyester üretim tesisi ile hijyen, mobilya, tekstil, sağlık sektörlerinde kullanılan nonwoven ürünlerin halen tamamen dışa bağımlı olan önemli bir hammadde ihtiyacı yerli üretim ile karşılanmış olacaktır. Türkiye'nin ilk low-melt elyaf üretim tesisi olacak bu yatırımın da daha önce planlanan çalışma takvimi çerçevesinde üretime başlaması öngörülmektedir.''


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.