“Şatoda Müzik” konserleri, ziyaretçiler ile buluşturmaya devam ediyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nun etkinliklerinden biri olan “Şatoda Müzik” konserleri, farklı müzik türlerini ziyaretçiler ile buluşturmaya devam ediyor.

“Şatoda Müzik” konserleri, ziyaretçiler ile buluşturmaya devam ediyor
Yayınlama: 13.05.2024
2
A+
A-

Prof. Hale Basmacıoğlu’nun gönüllü danışman desteği ile düzenlenen konserlerde bu kez “Anadolu’dan Ezgiler” adlı Türk Halk Müziği Solo Konserinde yine eşsiz bir müzik dinletisi sunuldu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlilerinden Pelin Altıntaş sesi, Erdal Uludağ ise bağlama ile Anadolu’nun yöresel türkülerini müzikseverler ile buluşturdular. İzleyenler türküler aracılığı ile farklı yörelerinin hikayelerine tanık olurlarken, Türk Halk Müziğinin yapıtları arasında eşsiz bir müzik yolculuğuna çıktı.

Etkinlik içeriklerine Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını dahil eden Masal Şatosu çocukları ve ebeveynlerini çevreye ve topluma duyarlı bireyler olarak küresel amaçlar hakkında düşünmeye ve bireysel sorumluluk almaya çağırıyor.

Şatoda Müzik etkinliği de evrensel ve ulusal müziklerin tanıtımı açısından BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 4. Maddesi olan “Nitelikli Eğitim” amacını kapsıyor.

  Masal Şatosu yeni konser programları ile her yaştan müzikseveri Masal Şatosu sahnesine bekliyor.

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.