SEDEC 2024, Türkiye’nin Güvenliği İçin Kritik Bir Platform

SEDEC 2024 Savunma Sanayi ve Sınır Güvenliği Fuarı bugün, başkent Ankara’da düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde Milli Savunma Bakanı Celal Sami Tüfekçi, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal Türkan, SASAD Genel Sekreteri Dr. Oğuz Hamşioğlu, TSSK Başkanı Bilal Aktaş ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çağlar Yılmaz önemli konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından, resmi törenle fuarın açılışı gerçekleştirilerek yabancı misafir heyetlerinin üst düzey temsilcileriyle birlikte açılış kurdelesi kesildi.

SEDEC 2024, Türkiye’nin Güvenliği İçin Kritik Bir Platform
Yayınlama: 21.05.2024
4
A+
A-

Türkiye’nin Güvenliği İçin Kritik Bir Platform

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, açılış konuşmasında SEDEC 2024’ün önemine vurgu yaptı. Gültekin, “Sizleri Türkiye’nin ilk ve tek Anayurt Güvenliği ve Sınır Güvenliği Fuarı olan SEDEC 2024’te ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bu etkinlik, ülkemizin ve dünya genelinde güvenliğin önemini vurgulayan, sektörün ileri gelenlerini ve uzmanlarını bir araya getiren uluslararası bir platformdur,” dedi.

Başkan Gültekin, anayurt ve sınır güvenliğinin ulusal egemenliğin sürdürülmesinde hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu kavramlar, toprak bütünlüğümüzü ve vatandaşlarımızın güvenliğini korumak için olmazsa olmazdır. Etkinliğimiz, bu alandaki en yeni teknolojileri, stratejileri ve işbirlikleri tartışma fırsatı sunarak, güvenlik konusunda global düzeyde bir farkındalık ve işbirliği yaratmayı amaçlamaktadır,” ifadelerini kullandı.

SEDEC 2024, Türkiye’nin Güvenliği İçin Kritik Bir Platform

Bu yılki konferansın, Savunma Sanayii Başkanları, Genelkurmay Başkanları, değerli bakanlar, komutanlar ve başkanlar gibi yüksek düzeyli şahsiyetlerin katılımıyla daha da anlam kazandığını belirten Başkan Gültekin, “Onların bu platformda yer alması, etkinliğimizin ulusal ve uluslararası arenada ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunun bir göstergesidir,” dedi.

Teknoloji ve İşbirliği Vurgusu

Başkan Gültekin, günümüz dünyasında güvenlik tehditlerinin sadece askeri veya fiziksel olmaktan çıkıp, siber tehditler ve hibrid savaş teknikleri gibi yeni nesil risklerle daha karmaşık bir hale geldiğini ifade etti. Bu nedenle, bu tür konferanslar ve fuarların çeşitli güvenlik zorluklarına karşı koymak ve onları yönetmek için bölgesel ve global düzeyde işbirliği yapma gerekliliğini artırdığını belirtti.

“SEDEC gibi etkinlikler, teknoloji ve bilgi transferinin yanı sıra, sektör liderleri arasında kritik işbirlikleri ve ortaklıklar kurma imkanı sağlayarak, ulusal güvenliğimizi güçlendirmemize yardımcı olur. Etkinliğimizin bu yılki teması, son teknoloji güvenlik çözümlerini sergilemek ve global güvenlik sorunlarına pratik çözümler sunmak üzere tertip edilmiştir,” dedi.

SEDEC 2024, Türkiye’nin Güvenliği İçin Kritik Bir Platform

İvedik OSB ve Teknopark Ankara’nın Rolü

Başkan Gültekin, İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve İvedik Teknopark Ankara’nın Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında yükselen yıldızları olduğunu belirtti. Bu iki önemli kurumun, Ankara’nın ve Türkiye’nin yüksek katma değerli teknolojik ürünler geliştirmesine, ekonomik büyümesine ve istihdamın artırılmasına katkı sağladığını vurguladı.

“Ankara, istihdamda Türkiye’nin en büyük ikinci organize sanayi bölgesi olan İvedik OSB’ye ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölge, savunma sanayi başta olmak üzere, 23 ana sektör ve çok sayıda alt sektörde faaliyet gösteren 10.000’den fazla firmanın, 130.000’i aşkın işçisiyle birlikte çalıştığı bir üretim ve teknoloji merkezidir. Bu firmalar, üretim kapasiteleri ve inovatif çözümleri ile yerli ve milli ekonomimizin hizmetinde bulunmaktadır,” dedi.

İvedik Teknopark Ankara’nın araştırma ve geliştirme çıktılarıyla Türkiye’deki teknoparklarda ilkler arasında yer aldığını belirten Başkan Gültekin, “Teknoparkımız, ulusal ve uluslararası alanda tanınan bir inovasyon ve teknoloji merkezi olarak, akademik bilginin sanayiye aktarılması ve ticarileştirilmesi süreçlerinde güçlü bir role sahiptir. Burada gerçekleştirilen çalışmalar, ülkemizin bilimsel ve teknolojik altyapısını güçlendirmekte ve global rekabette teknoparklar arasında yer almaktadır,” ifadelerini kullandı.

SEDEC 2024, Türkiye’nin Güvenliği İçin Kritik Bir Platform

Üniversite-Sanayi-Teknopark İşbirliği ve Türkiye İçin Fırsatlar

Başkan Gültekin, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmiş versiyonu olan üniversite – sanayi – teknopark işbirliği modeli ve yeni ekosisteminin önemine de değindi. Bu modelin, bilgi ve teknolojinin ticarileştirilmesi, yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi ve ekonomik büyümenin desteklenmesi açısından önemli faydalar sağladığını vurguladı. Almanya’nın Adlershof ve Tayvan’ın bilim parklarının bu modelin başarılı örneklerinden olduğunu belirtti.

“Adlershof, 1992’dan bu yana bilim ve teknolojinin merkezi olarak, Humbolt Üniversitesi ve çeşitli yüksek teknoloji şirketleriyle birlikte, bilimsel araştırmaların ve yenilikçi fikirlerin pratik uygulamalara dönüşmesinde öncü bir rol oynamıştır. Tayvan ise, Şincu Bilim Parkı aracılığıyla, bilgi ve iletişim teknolojileri, yarı iletkenler, optoelektronik ve biyoteknoloji alanlarında dünya lideri olmuştur. Üniversite – sanayi – teknopark işbirliği bu başarının temelini oluşturmuş, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ticarileştirilmesini ve yeni teknolojilerin hızla piyasaya sürülmesini sağlamıştır,” dedi.

Bu başarı hikayelerinin Türkiye için de ilham verici olduğunu belirten Başkan Gültekin, “Ülkemiz, genç nüfusa, geniş bir sanayi tabanına ve köklü üniversitelere sahip olup, üniversite-sanayi-teknopark işbirliğini güçlendirecek büyük bir potansiyele sahiptir. Bu modelin Türkiye’de kurulmuş ve kurulacak üniversitelerde uygulanması, bölgelerin kalkınmasında ve Türkiye’nin ekonomik büyümesinde önemli katkılar sağlayacaktır,” dedi.

SEDEC 2024, Türkiye’nin Güvenliği İçin Kritik Bir Platform

SEDEC 2024: Geleceğe Yönelik İşbirlikleri

Başkan Gültekin, SEDEC’in sadece bilgi ve deneyim paylaşımı için değil, aynı zamanda bu tür kritik işbirliklerinin temellerini atma fırsatı sunduğunu belirtti. “Geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek bu tür işbirliklerine destek olmak bizler için büyük bir onur ve sorumluluktur,” dedi.

Gültekin katılımcılara hitaben, “Konuşmamın sonuna gelirken, her birinize katılımınız ve bu etkinliği zenginleştirdiğiniz için içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Burada geçireceğimiz zaman boyunca paylaşılacak bilgiler, yapılacak tartışmalar ve kurulacak işbirlikleri, savunma sanayiimizin ve genel olarak ulusal güvenliğimizin geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Önümüzdeki günlerde, SEDEC 2024’ün sunacağı panel tartışmaları, sergiler ve ikili iş görüşmeleri ile alanımızdaki en yeni gelişmeleri keşfetme fırsatına sahip olacaksınız. Umarım bu etkinlik, sizlere iş ağınızı genişletme, yeni iş fırsatları yaratma ve sektördeki son trendleri öğrenme konusunda değerli fırsatlar sunacaktır” diye konuştu.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.