SİBUR, Türk şirketi Ünal Sentetik’in karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olacak

Rusya’nın en büyük polimer ve kauçuk üreticisi SİBUR, polipropilenden yapılmış sentetik kumaşlar ve dokuma torbalar üreticisi olan Türk şirketi Ünal Sentetik ile iş birliği yapmayı kabul etti.

SİBUR, Türk şirketi Ünal Sentetik’in karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olacak
Yayınlama: 03.07.2024
2
A+
A-

Anlaşmanın bir parçası olarak SİBUR, Ünal Sentetik'e yaklaşık 350 ton polipropilenin ilk sevkiyatını tedarik edecek ve sertifikalı emisyon azaltımlarını (karbon birimleri) ayırarak şirketin ürünlerin karbon ayak izini kısmen dengelenmesine yardımcı olacak.

Rus şirketi, ortaklarına düşük karbonlu çözümler sunarak sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturmaya devam ediyor. Mayıs ayında SİBUR, tarım ve teknik tekstiller için dokuma polimer ambalajlar üreten büyük bir Türk şirketi olan Abdioğulları'nın karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı oldu.

SİBUR, işletmelerinin kaynak ve enerji verimliliğini artırarak ve sera gazı emisyonlarını azaltarak sürdürülebilir bir kalkınma stratejisi uyguluyor. Şirketin iklim projeleri hem Rus hem de uluslararası doğrulayıcılar ve doğrulayıcıların katılımıyla doğrulanmakta ve doğrulama sürecinden geçiyor. SİBUR, her biri CO2 emisyonlarında bir ton azalmaya eşit olan karbon birimlerini onlardan alıyor.

Sibur'un iklim projeleri portföyü, Rusya'nın en büyüklerinden biridir. Hem Rus siciline kayıtlı hem de uluslararası pazarlarda işlem gören karbon birimlerini içermektedir. Bunların uygulanmasının beyan edilen kümülatif etkisi, 10 yıllık ufukta sera gazı emisyonlarında 10,8 milyon ton CO2 eşdeğeri (her ton bir karbon birimine eşittir) oranında azalma sağlayacaktır.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.