Şirket haberleri

ASELS – %15’i şirkete ait olmak üzere 485 milyon TL sermayeli Adıyaman Kablo ve Konnektör unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.

Şirket haberleri
Yayınlama: 10.06.2024
2
A+
A-

ASELS – %15'i şirkete ait olmak üzere 485 milyon TL sermayeli Adıyaman Kablo ve Konnektör unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.
AGROT – Halka arzdan elde edilen fonun 46,7 milyon TL’sinin işletme sermayesinin güçlendirilmesinde kullanıldığı açıklandı.
ARZUM – 357 gün vadeli 214 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
ATATP – Şirketin bağlı ortaklığı ATP GSYO tarafından paylarının sermaye artırım yoluyla nitelikli yatırımcıya satışına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebiyle SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
AVOD – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 300 milyon TL’den 1,3 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.
AYCES – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Temmuz’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
BMSTL – Şirketin Batı Avrupa bölgesinde Enerji Sektöründe faaliyet gösteren bir müşterisinden yaklaşık 2,1 milyon euro tutarında sipariş aldığı açıklandı.
BVSAN – Şirketin iştiraki BVS Cranes Technologies’in Almanya'da yeni bir fabrika binası satın alması ile ilgili olarak tüm süreçlerin tamamlandığı, fabrikanın açılıp üretime başladığı açıklandı.
CWENE – Şirketin Yörpaş Yöresel Yiyecekler Pazarlama ile arazi tipi GES kurulumu için 3,8 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.
DAGHL – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Temmuz’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
EUPWR – Şirketin %60 pay sahibi olacağı 300 milyon TL sermayeli Euromek unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.
EBEBK – Mayıs ayında mağaza ve e – ticaret kanalından satılan toplam ürün adedinin %14 artışla 7,0 milyona, 2024’ün tamamında %12 artışla 36,5 milyona yükseldiği açıklandı.
FENER – Şirketin başkanlığına Ali Koç seçildi.
FMIZP – Şirket tarafından euro bazlı raporlama yapılacağı bu kapsamda da şirketin fonksiyonel para biriminin euro olarak değiştirilmesine karar verildiği açıklandı.
GSRAY – Futbol A Takım teknik direktörü Okan Buruk ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı, sezonlul 110,2 milyon TL ücret ödeneceği açıklandı.
GARAN – Bankanın 367 gün vadeli 240,8 milyon dolar ve 178,6 milyon euro tutarında iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi anlaşması imzaladığı, kredinin toplam maliyetinin dolar dilim için SOFR + %2,50, euro dilim için Euribor + %2,25 olarak gerçekleştiği açıklandı.
GESAN – Şirketin 2024 yılında yurt içinde 353 milyon dolar, yurt dışında 152 milyon dolar satış beklediği açıklandı.
HALKB – 60 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
HEDEF – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar TL’den 10 milyon TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da da onaylandı.
INFO – 91 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
INGRM – Şirketin Fortinet Partner SYNC etkinliğinde, Yılın Distribütörü ödülünü kazandığı açıklandı.
INGRM – Şirketin Dell Technologies İş Ortakları Ödül Gecesinde, Yılın Distribütörü ödülünü kazandığı açıklandı.
ISMEN – 94 gün vadeli 1,7 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.
ISSEN – Şirketin Balıkesir’de devam eden GES kurulumunda 16.640 adet panelden 14.340 adetinin montajının tamamlandığı açıklandı.
KAREL – Şirketin sermayesinin %100’üne sahip olduğu Telesis Telekomünikasyon’u devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.
KBORU – Mısır'da yerleşik bir tüzel kişilik ile birlikte şirketin %60 paya sahip olacağı bir şirket kurulmasına karar verildiği açıklandı.
LILAK – Şirketin Bitlis’te kurulması planlanan GES projesinin sistem bağlantısı için TEİAŞ’a yapılan Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu başvurusunun uygun bulunduğu açıklandı.
QNBFB – 112 gün vadeli 506 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
QNBFB – Bir yatırımcı tarafından bankanın 2022 yılına ait Genel Kurul toplantısında alınan kararların iptaline ilişkin açılan davanın reddedildiği açıklandı.
QNBFL – 6 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
OTTO – Şirket tarafından Nisan ve Mayıs aylarında 21 milyon TL ödeme yapılarak finansal borç tutarının 11,5 milyon TL’ye düştüğü açıklandı.
OBAMS – Oba Food’un İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde ödül aldığı açıklandı.
ONRYT – Şirketin 430.299 dolar bedelli sipariş aldığı açıklandı.
PEHOL – Şirketin Sümerpark AVM'deki 73 m² büyüklüğündeki mağaza için Elit Optik ile 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere toplam 5 yıllık kira sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
PLTUR – Şirketin 28,5 milyon TL tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.
PLTUR – Şirketin İBB tarafından açılan ihaleye verdiği 626,5 milyon TL’lik teklifin en avantajlı teklif olduğu açıklandı.
PRKME – Şirket bağlı ortaklığı Konya Ilgın’ın linyit sahasında kömür üretim faaliyeti sırasında zaruri olarak üretilen kilin HF Penta Madencilik’e satışı için sözleşme imzalandığı açıklandı.
REEDR – Şirketin, ilk elektrikli aracı reEV Classical projesinin Türkiye pilot üretimini tamamladığı açıklandı.
SMRTG – 250 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
TERA – 90 gün vadeli 89 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
TUCLK – Şirketgin Magna Polonya araç tavan sistemleri fabrikası için Porsche 983 Tip araçlarda kullanılacak olan 3 farklı yapı parçaları üretimi için tedarikçi ve stratejik partner olarak seçilmesinin ardından yapılan denemeler ve numune çalışmalarının tamamlandığı, proje sürecinde 20 milyon euro satış cirosu beklendiği açıklandı.
VRGYO – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Yenimahalle’deki 65.422 m2’lik taşınmazlar ve üzerinde yer alan yapıların satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında açılan ihalenin tamamlandığı, en yüksek teklifin şirkete ait olmadığı açıklandı.
VRGYO – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir Urla’daki 20.310 m2’lik taşınmazlar ve üzerinde yer alan yapıların satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında açılan ihalenin tamamlandığı, en yüksek teklifin şirkete ait olmadığı açıklandı.
YKBNK – 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
YKBNK – Bankanın Nisan itibariyle 1,2 milyar TL olan tahsili gecikmiş alacak tutarının Denge Varlık, Doğru Varlık, Dünya Varlık, Emir Varlık ve Ortak Varlık’a toplam 463 milyon TL’ye satılmasına karar verildiği açıklandı.
YKBNK – Yapı Kredi Malta'nın tasfiyesinin tamamlandığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.