Şirket haberleri

AHGAZ – Şirketin bağlı ortaklığı AHL Ahlatçı Finansal Yönetim’in sermayesinin 100 milyon TL’den 6,2 milyar TL’ye artırılmasının tescil edildiği açıklandı.

Şirket haberleri
Yayınlama: 01.07.2024
4
A+
A-

1 Temmuz – 30 Eylül endeks değişiklikleri

Şirket haberleri

1 Temmuz itibariyle pazar değişiklikleri

Şirket haberleri

AHGAZ – Şirketin bağlı ortaklığı AHL Ahlatçı Finansal Yönetim’in sermayesinin 100 milyon TL’den 6,2 milyar TL’ye artırılmasının tescil edildiği açıklandı.

AKBNK – Bankanın takipteki kredi alacak portföyünün 1,5 milyar TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmının toplam 676 milyon TL bedel karşılığında GLCVY, Ortak Varlık Yönetimi ve Dünya Varlık Yönetimi’ne satıldığı açıklandı.

AGROT – Ayazağa Depoculuk’ın sermayesinin 300 milyon TL’ye yükseltildiği, ticaret unvanının ise E Cars High Technology Araç Üretim olarak değiştirildiği açıklandı.

ALGYO – Şirket portföyünde yer alan Gündoğan’daki turizm tesisi yatırımının finansmanında kullanılmak üzere Kalkınma ve Yatırım Bankası ile 30 milyon euro tutarında 5 yıl vadeli kredi kullanımı için sözleşme imzalanmasına karar verildiği açıklandı.

ALGYO – Şirket portföyünde yer alan Gündoğan’daki turizm tesisi yatırımının finansmanında kullanılmak üzere imzalanan kredinin teminatı için taşınmaz üzerinde banka lehine 2. dereceden 45 milyon euro ipotek tesis edildiği açıklandı.

ALVES – Halka arzdan elde edilen fonun 8,8 milyon TL’sinin yatırımlarda, 147,6 milyon TL’sinin finansman maliyetlerinin azaltılmasında, 260,0 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

AVHOL – Şirketin, %67 bağlı ortaklığı Meet Turizm’de sahip olduğu payların tamamının 24 milyon TL bedelle satılmasına karar verdiği açıklandı.

AVHOL – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Avren Enerji’nin Romanya'da bulunan 10 MWh GES projesi için Aldo Energy S.R.L. ile 9,5 milyon euro bedelli sözleşme imzaladığı açıklandı.

AYGAZ – Şirketin KCHOL ile paylarının tamamına sahip olduğu Sendeo ile Ekol Ekspres faaliyetlerinin Kolay Gelsin markasıyla yürütülmesi amacıyla iş ortaklığı kurulduğu açıklandı.

BTCIM – Şirket ve şirketin bağlı ortaklıpı BSOKE’nin dönemsel faaliyetlerinden elde ettiği gelirler ile 14,9 milyon dolarlık refinansman kredisi geri ödemesinin gerçekleştirildiği açıklandı.

BRYAT – Borusan Holding’in Borusan İstikbal'i birleşme suretiyle devraldığı açıklandı.

BIOEN – Bölgede çıkan yangının İzmir Novtek Enerji Elektrik Üretim’in Harmandalı Katı Atık Depolama Alan’ına sıçradığı, ekspertiz çalışmalarına başlandığı açıklandı.

CWENE – Şirketin yurt içinde yerleşik bir müşterisi ile çatı tipi GES kurulumu için 1,3 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.

CWENE – Şirketin SelectUSA Investment Summit – 2024 etkinliğine katılım sağladığı açıklandı.

CVKMD – 100 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

DERHL – Nusret Altınbaş'ın olağanüstü genel kurul istemi ile açtığı dava süercinin kapandığı açıklandı.

DGNMO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da da onaylandı.

DMSAS – Sermaye artırımından elde edilen fonun 70 milyon TL’sinin finansal borçların azaltılması ve özkaynakların güçlendirilmesinde, 30 milyon TL’sinin işletme sermatesi kullanımında kullanıldığı açıklandı.

EKOS – Şirketin Karpowership Senegal ile 2,7 milyon euro tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.

EREGL – Yurt dışında 1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

FONET – Şirket tarafından Harran Üniversitesi Hastanesi ile 8,2 milyon TL bedelle 18 aylık Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

GSRAY – Futbolcu Hakim Ziyech’in 1+1 yıllık transfer edildiği, futbolcuya 2,9 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

GRTRK – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Özova Tarım’ın şirketin %100 bağlı ortaklığı Platinyum Tarım Ürünleri’ni kolaylaştırılmış birleşme yöntemiyle tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde devraldığı açıklandı.

HALKB – 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

HRKET – Şirketin IC100 listesinde dünyada 33. , Avrupa'da 11. , Türkiye'de ise 1. ise sırada yer aldığı açıklandı.

HDFGS – Şirketin girişim yatırımı portföyünde bulunan SEYKM’ye ait B Grubu 15.243.896 adet paydan 8.000.000 adet halka kapalı payların pay başına 8,77 TL fiyattan Hedef Portföy  Varlık Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na borsa dışında satılmasına karar verildiği açıklandı.

INFO – Şirketin Karşıyaka Spor Kulübü Kadın Voleybol takımına 10 milyon TL bedelle sponsor olduğu açıklandı.

KOZAL – Şirket tarafından açılan İpek Investment şirketine devrine yönelik davanın, Yargıtay 11.Hukuk Dairesi'nin kararı ile onandığı ve kesinleştiği açıklandı.

KARTN – Kocaeli Başiskele’deki 1 nolu karton üretim hattındaki üretim durdurma kararının 31 Temmuz’a uzatıldığı açıklandı.

KARSN – Şirketin Industria Italiana Autobus'daki ortaklığının sona erdiği açıklandı.

KSTUR – Bölgede çıkan yangın kapsamında şirketin faaliyetlerini olumsuz etkileyecek bir durumun olmadığı açıklandı.

MIATK – Şirketin iştiraki Tripy Mobility ile Futuro Perfecto arasında Danışmanlık ve Proje İş Birliği Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

MERIT & VKFYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 1 Temmuz’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

NATEN – İzmir İstinye Park AVM ve Orjin Maslak İş Merkezi'nin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Arazi Tipi GES’lerin kurulumunun tamamlandığı ve santrallerin enerji üretimine başladığı açıklandı.

NETAS – Şirketin SSB tarafından yürütülen Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda A seviyesinde sertifika almaya hak kazandığı açıklandı.

NTHOL – SPK tarafından, şirketin Geri Alınan Paylar Tebliği'ne uyum sağlamak amacıyla, geri alınan ve itfa süresi 30.06.2024 tarihinde dolacak olan tutarlı paylar için ek süre verildiği açıklandı.

OZYSR – Şirketin Arnavutluk’ta faaliyet gösteren iştiraki CWI Albania SHA’nın 991.000 euro tutarında ürün siparişi aldığı açıklandı.

QNBFB – 119 gün vadeli 946 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

QNBFB – Bir yatırımcı tarafından bankanın 2023 yılına ait olağan genel kurul toplantısında alınan kararların iptaline ilişkin dava açıldığı belirtildi.

PASEU – Mehmet Erdoğan tarafından 62,50 TL fiyattan 6.608.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %8,00’e geriledi.

SISE – Yönetim Kurulu Başkanı’nın Adnan Bali olduğu açıklandı.

SELGD – Sel Enerji Üretim’in 17 milyon TL bedelle satıldığı açıklandı.

SOKM – Şirketin, %100 pay sahibi olduğu Future Teknoloji ile Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme yöntemine ilişkin birleştirilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

SMRTG – Şirketin 2,6 milyon dolar tutarında Dağıtım Merkezi ve Mühendislik, Tedarik, Montaj, Test, Devreye Alma ve Kabul Hizmetleri Anahtar Teslim Yapım İşi sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

SNICA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

SMRTG – Şirketin Dilovası üretim tesisinin faaliyetlerinin Aliağa ve Gebze Üretim Tesislerine kaydırılmasına karar verildiği açıklandı.

TERA – 333,3 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

TCELL – 8 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

TRGYO – Antalya Kepez’deki 2.570 m2 taşınmazın 193 m2’lik payının 3,8 milyon TL bedelle satıldığı açıklandı.

TSPOR – Futbolcu Nwakaeme ile 2 yıllık anlaşma sağlandığı, futbolcuya 3,2 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

TSPOR – Futbolcu Cihan Çanak’ın transferi konusunda eski kulübüne fesih bedeli olarak 2 milyon euro ödeneceği, futbolcuya ise 3 yıl için toplamda 1,5 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

VAKBN – 50 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

YGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar TL’den 6 milyar TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da da onaylandı.

ZRGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 7 milyar TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.