Sivas olaylarında hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivas Katliamı’nın 31. yılında Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenleri düzenlediği etkinlikle andı.

Sivas olaylarında hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı
Yayınlama: 04.07.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas Katliamı’nın 31. yılında Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden aydınlar için Kültürpark’ta bulunan İzmir Sanat Merkezi’nde anma programı düzenledi.

Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 31 yıl önce Madımak Katliamı olduğunda ne hissediyorsa bugün de aynı şeyi hissettiğini belirtti.

Başkan Tugay,  Madımak Katliamı’nda yitirilen aydınların hesabının sorulacağını belirtirken “Bu ülkede bu düzen değişecek. Bu ahlaksızlık, bu zulüm bitecek ve bu dünyada yaşayan her insanın hakkına, hukukuna, düşüncesine, inancına saygı duyulan o düzeni kuracağız. Ben bu mücadelenin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Kazanacağımıza inanıyorum. Ne olur siz de inanın. Bir daha bu ülkede böyle şeylerin olmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepsini yürekten saygıyla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Sivas olaylarında hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı

Madımak Katliamı’ndan şans eseri kurtulan yazar Hidayet Karakuş ise “Bu aydınlıkla karanlığın savaşıdır. Bu savaş insanlığın, tarihin başından beri var.  Yapacağımız tek şey laik demokratik Atatürk Cumhuriyetini savunmaktır. Bütün yurttaşlar eşittir. Her inanca saygılı olacağız. Laiklik çizgisinden çıkmayacağız.” şeklinde konuştu. 

Panelin ardından etkinliğin katılımcıları Özgür Başkaya’nın şiir dinletisi ve Madımak Katliamı ile ilgili bestelenmiş parçaları seslendiren Grup Son Dakka ile duygusal anlar yaşadı. 

Sivas olaylarında hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.