Skoda, tamamen elektrikli modeli Elroq’u tanıttı

Skoda, C-SUV segmentindeki ilk tam elektrikli modeli Elroq’un örtüsünü gerçekleştirdiği dünya prömiyeriyle kaldırdı.

Skoda, tamamen elektrikli modeli Elroq’u tanıttı
Yayınlama: 02.10.2024
1
A+
A-

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında satışa sunulacak Elroq, sahip olduğu özelliklerle elektrikli mobilite dünyasında yeni bir çağ başlatıyor. Şık tasarımını farklı güç ünitesi ve batarya seçenekleriyle bir araya getiren Elroq, tek şarjda 560 kilometreyi aşan menziliyle müşteri deneyimini yeni bir seviyeye taşıyor.

Markanın yeni elektrikli modelinin dünya prömiyerinde konuşan Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Elroq’un marka için öneminin altını çizerek, “Skoda yenilikler sunmaya ve ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Elektrikli araçların yaygınlaşması ve kullanıcıların elektrikliye geçişini hızlandırmak adına en önemli segmentin C-SUV olduğunu söyleyebiliriz. Elroq, Skoda’nın pratikliği, geniş iç hacmi ve konforu en iyi şekilde elektrikli mobilite dünyasına yansıtıyor. Elroq sahip olduğu teknoloji, tasarım ve aracın içerisinde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemelerle sürdürülebilirlik anlayışını daha da ileriye taşıyor. Teknolojisi, sürüş konforu ve çevreci yanlarıyla elektrikli araç satın almada tereddüt yaşayanların aklındaki soru işaretlerini kaldıracak bir modelden söz ediyoruz.” dedi.

Skoda, tamamen elektrikli modeli Elroq’u tanıttı

Modern Solid tasarım dili, sağlamlık, işlevsellik ve özgünlük ilkelerini temelinde barındırıyor. Elroq’un dış görünümü, modern çizgilerle yeniden yorumlanan geleneksel Skoda tasarım unsurlarıyla da dikkat çekiyor. Tech-Deck ismi verilen ön yüz, klasik Skoda ızgarasının yerine geçen, sade ve sofistike hatlarla şekillendirilmiş olmasıyla öne çıkıyor. Yeni tasarım diliyle birlikte markanın SUV modellerine özgü “dört bölümlü” far görünümü; Matrix-LED farları ve bu ünitenin farklı aydınlatma modlarıyla yeniden yorumlanıyor.

Dokuz farklı gövde rengiyle sunulacak Elroq’un renk skalasında ilk kez kullanılan Timiano Yeşili de yer alıyor.

Elroq’un kabininde kullanılan sürdürülebilir ve yenilikçi malzemeler, aracın çevre dostu kimliğini güçlendiriyor. Koltuk döşemeleri, kapı panelleri ve diğer iç yüzeylerde kullanılan materyaller, geri dönüştürülmüş ve çevreye duyarlı bileşenlerden üretiliyor. Skoda’nın bu sürdürülebilir hamlesi, yalnızca estetik ve işlevsellik açısından değil, aynı zamanda çevre üzerindeki etkiyi azaltma açısından da büyük rol oynuyor.

Skoda, tamamen elektrikli modeli Elroq’u tanıttı

Skoda’nın yeni elektriklisi Elroq, uzun menzil ve hızlı şarj kapasitesiyle de adından söz ettiriyor. Elroq 50, 60, 85 ve 85x olmak üzere dört versiyonla sunulan modelde, farklı ihtiyaçlara hitap eden üç ayrı batarya boyutu ve güç seçeneği ile kullanıcılara sunuyor. 55 kWh, 63 kWh ve 82 kWh boyutlarında üç farklı batarya kapasitesinin yanı sıra 125 kW ile 210 kW arasında değişen motor güçleri ile Elroq, elektrikli mobilite deneyimini daha esnek hale getiriyor. En büyük lityum iyon bataryaya sahip versiyonlar, WLTP döngüsünde 560 kilometreden fazla menzil sunarak uzun mesafeli yolculukları kolaylaştırıyor.  Giriş seviyesindeki Elroq 50 modeli 125 kW güç üretirken, Elroq 85x modeli dört tekerlekten çekiş sistemi ve ek bir motorla ürün gamının zirvesinde yer alıyor. Elroq 85 versiyonu ise, 560 kilometreden daha uzun menzil kapasitesiyle uzun yolculuklar için ideal bir yol arkadaşı öne çıkıyor.

Skoda, tamamen elektrikli modeli Elroq’u tanıttı

Skoda ürün gamında daha fazla sportiflik unsurlarını öne çıkaran Sportline donanımını, Elroq modelinde de yer alıyor. Yeni Elroq Sportline, dinamik tasarımı ve gelişmiş sürüş özelliklerini bir araya getiriyor. Elroq 50, Elroq 60 ve Elroq 85 versiyonlarında yer alan Sportline donanım seviyesi, siyah detaylarla ve daha büyük jantlarla markanın sportif DNA’sına gönderme yapıyor. 20 inç jantlarla donatılan Elroq Sportline’ın 85 versiyonu ise, standart olarak spor süspansiyonlarla sunuluyor. Önde 15 mm ve arkada 10 mm alçaltılmış süspansiyonlarla elektrikli ve sportif sürüş keyfi daha da ileriye taşınıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.