Sybiha: Kremlin, kış öncesinde Ukrayna’ya saldırılar düzenlemeye hazırlanıyor

Kişinev, 21 Eylül (Hibya) – Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Ukrayna istihbaratına göre, Kremlin’in kış öncesinde Ukrayna nükleer enerjisinin kritik nesnelerine saldırılar düzenlemeye hazırlandığını bildirdi.

Sybiha: Kremlin, kış öncesinde Ukrayna’ya saldırılar düzenlemeye hazırlanıyor
Yayınlama: 21.09.2024
1
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Ukrayna istihbaratına göre, Kremlin’in kış öncesinde Ukrayna nükleer enerjisinin kritik nesnelerine saldırılar düzenlemeye hazırlandığını belirterek, “Özellikle nükleer enerjinin güvenli bir şekilde işletilmesi için kritik olan NPP'ler ve iletim alt istasyonlarındaki açık dağıtım cihazlarını ilgilendiriyor.” dedi.

Bu tesislere verilen hasarın, küresel sonuçları olan bir nükleer kaza riskinin yüksek olmasına neden olacağını söyleyen Sybiha, şunları ifade etti:

“Özel servislerimiz bu verileri ortaklarımıza iletti. IAEA da bilgilendirildi. Rusya – Avrupa'da bir nükleer santral ele geçiren ve dünyayı şantajlayan tek devlet. Ukrayna Barış Formülü, radyolojik ve nükleer güvenliğin sağlanmasına yönelik bir hükme sahiptir. BM Şartı'na saygı duyan tüm uluslararası örgütleri ve devletleri terörist devlet senaryosunu önlemeye çağırıyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.