Tether, USD₮ ve diğer token’lar için sağlam ve yenilikçi bir blockchain ekosistemi geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Şirket, 1 Eylül 2025’ten itibaren Omni, Kusama, SLP, EOS ve Algorand’da USD₮ ve EUR₮ ödemelerini kabul etmeyeceğini ve bu tarihten itibaren bu blockchain’lerde kalan tüm USD₮ ve EUR₮’yi donduracağını duyurdu.
Tether, USD₮ ve ihraç ettiği diğer tüm token’lar için sağlam ve yenilikçi bir blockchain ekosistemi geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Topluluk çıkarlarını ön planda tutarak sürdürülebilirlik ve kullanım arasında denge kurmayı hedefleyen Tether, ulaşım katmanlarını sürekli olarak değerlendiriyor.
Tether’in token’larını belirli blok zincirlere dağıtmaya yönelik karar verme sürecinde topluluk girdisine oldukça önem veriliyor. Şirket bir blockchain’in desteklenip desteklenmeyeceğinin belirlenmesi sürecinde; kullanıcı güvenliği, kullanılabilirliği ve sürdürülebilirliği sağlamak için ağ güvenliği, müşterilere desteği, yasal gerekliliklere uygunluğu ve düzenleyici gözetimi değerlendiriyor. Bu süreçte, bir yandan kripto dünyasındaki inovasyon desteklenirken diğer yandan da kaynaklar güvenlik ve verimliliği en üst düzeye çıkaracak alanlara tahsis ediliyor.
Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Omni, Kusama ve SLP uygulamalarına yönelik stablecoin desteğini duyuran Tether, bu yılın başlarında da EOS ve Algorand uygulamalarına yönelik stablecoin desteğini sonlandırma kararı aldı. Şirket, şimdi ise 1 Eylül 2025'te Omni, Kusama, SLP, EOS ve Algorand'da kalan tüm USD₮ ve EUR₮'leri donduracağını açıkladı.
Bu yeni güncellemeyle birlikte; Omni, Kusama, SLP, EOS ve Algorand'da USD₮ ve EUR₮ tutan Tether müşterilerinin, varlıklarını mümkün olan en kısa sürede geri ödemesi veya desteklenen bir blok zincirinden USD₮ veya EUR₮ ihracını talep etmesi gerekiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre müşteri olmayan yatırımcılar ise, bu sağlayıcıların şartlarına uygun olarak mevcut bir hizmet sağlayıcı aracılığıyla USD₮ ve EUR₮ varlıklarını desteklenen bir blok zincirine taşımayı deneyebilir.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ