Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetli madenlerde satış baskısı

İstanbul, 4 Eylül (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının haftanın ikinci gününde de düşüşünü sürdürdüğünü duyurdu.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Kıymetli madenlerde satış baskısı
Yayınlama: 04.09.2024
2
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, kıymetli madenlerde satış baskısı olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Altın, haftanın ikinci gününde de düşüşünü sürdürdü. Günü 2,500 dolar/ons seviyesiyle açan sarı madenin gün içindeki hareketi aşağı yönlü oldu. ABD’de duyurulan İmalat PMI verilerinin beklentilerin altında kalarak sektörde daralmaya işaret etmesiyle piyasa hareketlendi. 2,475 dolar/ons civarına kadar satış baskısı gören altın, gün sonuna doğru toparlanma çabasına girse de seansı kırmızıda kapatmaktan kaçamadı. Güne 2,493 dolar/ons seviyesiyle nokta koyarak son bir buçuk haftanın en düşük kapanışını yapan sarı maden, günlük yüzde 0,3 kaybı hanesine yazdı.

Gümüş, kırmızı kapanışını üçüncü güne taşıdı. Gümüş güne 28,53 dolar/ons ile başlarken, ABD’deki olumsuz ekonomik verilerden o da etkilenerek 28,05 dolar/ons seviyesinden seansı bir düşüşle tamamlayarak günlük yüzde 1,8 kayıp yaşadı. Altın gümüş rasyosu ise 88,8 seviyesine yükselirken gümüş üzerindeki bir baskı unsuru olarak öne çıkıyor.

Platin, 900 dolar/ons seviyesine kadar düşüş yaşadığı bir seans yaşadı. Güne 924 dolar/ons seviyesiyle başlayan platin, seansı 903 dolar/ons seviyesiyle kapatarak son dört ayın en düşük kapanışını gerçekleştirirken günlük yüzde 2,4 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum ise günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu. Güne 968 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, günü 935 dolar/ons ile sonlandırarak günlük yüzde 3,4 kayıp yaşadı.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.