İstanbul, 2 Mayıs (Hibya) – Türkiye genelinde 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023 yılında yüzde 8,8 artarak, 2 milyon 384 bin 47 tona yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton düzeyine yükseldi.
Aynı dönemde;
– sığır eti üretimi yüzde 6,2 artarak 1 milyon 670 bin 606 tona,
– koyun eti üretimi yüzde 16,3 artarak 569 bin 66 tona,
– keçi eti üretimi yüzde 11,3 artarak 128 bin 989 tona,
– manda eti üretimi yüzde 13,3 artarak 15 bin 386 tona yükseldi.
Son on yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 tona ulaştığı görüldü.
Kırmızı et üretiminin 2023 yılında yüzde 70,1'ini sığır eti, yüzde 23,9'unu koyun eti, yüzde 5,4'ünü keçi eti ve yüzde 0,6'sını manda eti oluşturdu.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ