Tunç: Kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik gerçek dışı paylaşımlar kabul edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tunç: Kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik gerçek dışı paylaşımlar kabul edilemez
Yayınlama: 09.06.2024
2
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirten Bakan Tunç, “Hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma dönemi geçiren adayların ve onlara sonsuz destek veren ailelerinin huzuru ile kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik yapılan gerçek dışı sosyal medya paylaşımları asla kabul edilemez.”  dedi.

Bakan Tunç, hayallerindeki mesleğe kavuşmak için sınavda ter döken tüm adayların başarılı bir sınav geçirmiş olmasını dileyerek, istedikleri üniversitede eğitim hayatlarını sürdürmelerini temenni etti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.