Türk Savunma Sanayii Rekorlarla SAHA’ya Çıkıyor

Türk Savunma Sanayii Rekorlarla SAHA’ya Çıkıyor
Yayınlama: 24.07.2024
9
A+
A-

İstanbul, Türkiye – SAHA EXPO, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize ediliyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan 2024 SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak.

Fuar, bu yıl 1200’ün üzerinde firmanın katılımıyla düzenlenerek büyük ilgi bekliyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, uluslararası arenada önemli işbirliklerine zemin hazırlayacak olan SAHA EXPO, yerli üreticileri dünya çapında alıcılarla buluşturmayı hedefliyor. Fuarda ihracat ağırlıklı olarak 1 milyar doları aşkın iş hacmi öngörülüyor.

SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, fuarın hızla büyüdüğünü ve bu yıl 90 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşeceğini belirterek, “Sektörel bir fuarın her yıl yüzde 50 oranında büyümesi, dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı” dedi. Uça, geçtiğimiz yıllarda 78 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin katıldığı fuarın bu yıl 150 binden fazla ziyaretçi ağırlamasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Fuarda dünya genelinden 957 firma, 289 resmi delegasyon ve 103 ticari delegasyonun yer alacağı öngörülüyor. Ayrıca 40 ülkeden 200 yabancı stantlı katılımcının bulunması bekleniyor. Bu yılki etkinlik, savunma, havacılık ve uzay sanayisinin önde gelen isimlerini İstanbul’da bir araya getirecek.

SAHA EXPO, 25-26 Ekim tarihlerinde halk günleri düzenleyerek, savunma, havacılık ve uzay endüstrisi alanındaki son teknolojik gelişmeleri merak edenler için kapılarını geniş kitlelere de açacak.


Bu haber, 2024 SAHA EXPO’nun düzenlenmesi ve katılımcıları ile ilgili detayları içeren bir gazete haberi örneğidir.

Kaynak: Savunma Gazetesi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.