Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ramstein Hava Üssü’ne gitti

Renanya-Palatina, 6 Eylül (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Savunma İrtibat Grubu toplantısına katılmak üzere Ramstein Hava Üssü’ne gitti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ramstein Hava Üssü’ne gitti
Yayınlama: 06.09.2024
5
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna Savunma İrtibat Grubu toplantısına katılmak üzere Ramstein Hava Üssü’ne gitti.

Ukrayna’nın ortaklarının kararlılığına ve Rusya’nın hava sldırılarını durdurma araçlarına ihtiyaç olduğunu belirten Zelenski, “Zaten duyurulan destek paketlerindeki tüm silahların nihayet muharebe tugaylarına ulaşması hayati önem taşıyor. Ayrıca, çabaladığımız adil barışı daha da yakınlaştırmak için ortaklarımızdan güçlü uzun vadeli kararlara ihtiyacımız var.” dedi.

Grubun toplantısında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacağını ifade eden Zelenski, “Ardından, İtalyan iş dünyası temsilcileriyle planlanan toplantılarla Ambrosetti Uluslararası Ekonomik Forumu için İtalya’ya gideceğim. Ayrıca İtalya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Giorgia Meloni ile de görüşmeler yapılacak. Tüm G7 müttefiklerimizle pozisyonlarımızı koordine ediyoruz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.