Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun hazırlıklarını tamamladı

Mersin, 17 Ekim (Hibya) – Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun hazırlıklarını tamamladı.

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun hazırlıklarını tamamladı
Yayınlama: 17.10.2024
2
A+
A-

20 Ekim Pazar günü sporcular, Tarsus’un tarihi ve kültürel zenginlikleriyle çevrili güzergahta start alacak.

Başlangıç ve bitiş noktası olarak belirlenen Tarsus Cumhuriyet Meydanı'nda, halk koşusu da sabah saat 09:30’da başlayacak.

Yarı maratona katılan sporculara yarışma logolu çantalar, t-shirtler ve çipler dağıtılacak. 18 Ekim Cuma günü Mersin Özgecan Aslan Meydanı’nda kit dağıtımı yapılacak, ardından 19 Ekim’de Tarsus Yarenlik Alanı'nda tüm gün süren etkinlikler ve müzik performansları eşliğinde maraton hazırlıkları devam edecek. Ayrıca, maraton günü Mersin Forum AVM'den saat 07:30'da servisler kalkacak.

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun hazırlıklarını tamamladı

21 kilometrelik yarışı bitiren sporcular, madalya kazanacak ve derecelere girenler ise para ödülleri ile taçlandırılırken, ödül töreni ise 11:30’da düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, yarı maratonda yarışacak sporcuların Tarsus’un tarihi güzelliklerini de keşfedeceklerini belirterek “Koşu sırasında Kleopatra Kapısı, Hz. Danyal Türbesi ve Justinyen Köprüsü gibi önemli tarihi eserlerden geçecekler. Bu maraton sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda Tarsus'un tarihi mirasını da yaşatan bir yolculuk.” dedi.

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun hazırlıklarını tamamladı

Hatayspor'dan maraton için çağrı

Antrenmanlarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştiren Hatayspor’un Teknik Direktörü Rıza Çamlıbay da yarı maraton için Mersinlilere çağrıda bulunarak “Mersin spor kenti olarak her zaman üst düzey etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 21 kilometrelik bu maraton hem profesyonel sporcular hem de halk için eşsiz bir fırsat. Tüm Mersin halkını bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.