Ursula von der Leyen yeni Avrupa Komisyonu üyelerini sundu

Brüksel, 17 Eylül (Hibya) – İkinci dönemine başlayacak olan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni Avrupa Komisyonu üyelerini sundu.

Ursula von der Leyen yeni Avrupa Komisyonu üyelerini sundu
Yayınlama: 17.09.2024
2
A+
A-

Von der Leyen başlangıçta ikinci dönem için aday göstermeyen başkentlerden hem erkek hem de kadın aday göstermelerini istemişti; ancak, çoğunluk erkek aday gösterdi.

Komisyon Başkanı daha sonra bazı başkentlere, daha yüksek profilli roller almaları karşılığında adaylarını değiştirmeleri için baskı yaptı.

Bu sabah sunulan aday listesi, merkez sağ Avrupa Halk Partisi'nin etkisini ve von der Leyen'in kendi tercihlerini yansıtıyor.

Von der Leyen sembolik bir jest yaparak altı başkan yardımcılığı pozisyonundan dördüne kadın aday gösterdi.

Yeni komisyonda 43 ülkeden 82'den fazla partiyi bir araya getiren merkez sağ ve Avrupa yanlısı Avrupa halk Partisi'ni (EPP) temsil eden ya da EPP hükümetleri tarafından aday gösterilen adaylar ise ekonomi, göç, savunma ve bütçe gibi kilit portföyleri üstleniyor.

Von der Leyen ayrıca içeriden bir eleştirmeni de saf dışı bırakmayı başardı: Pazartesi günü Fransa'nın Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Breton istifa etti.

Fransa'nın yeni adayı 39 yaşındaki Stéphane Séjourné, refah ve sanayi stratejisinden sorumlu başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Ayrıca von der Leyen, İtalyan Giorgia Meloni'ye bir jest yaparak Raffaele Fitto'yu başkan yardımcılığına aday gösterdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.