VIOP teknik analizi

Dün güne satış baskısı ile başlayıp 11705.5 seviyesine kadar geri çekilen sözleşme, sonrasında gelen gün içi tepki alımları ile yükselişe geçti.

VIOP teknik analizi
Yayınlama: 25.06.2024
3
A+
A-

F_XU0300424 “Nisan 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Dün güne satış baskısı ile başlayıp 11705.5 seviyesine kadar geri çekilen sözleşme, sonrasında gelen gün içi tepki alımları ile yükselişe geçti. Ancak bu tepkinin yetersiz kalması ile günü %0.31 değer kaybı ile 11830.5 seviyesinden kapadı.

Dünkü bültende bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı alım yani direnç bölgesine yaklaştığından bahsetmiştik. Dün yapılan işlemler sonrası bu kısa vadeli indikatörlerin aşırı alım bölgesine ulaştığını ve yönünü hafiften aşağı çevirmeye başladığını görüyoruz.

Aynı zamanda sözleşme günü 22 günlük ortalamasının üstünde kapatsa da gün içinde 22 günlük ortalamasının altını test etmiş olması olumsuz bir görüntü oluşturuyor. Gün içinde aynı zamanda yükselen kanal desteğinin de test edilmiş olması bu olumsuzluğu destekliyor.

Bu doğrultuda güne satış baskısı ile başlayacağını düşündüğümüz sözleşmede ilk destek seviyesi olan 11705’in üstünde taşınan pozisyonlar korunabilir. Ancak bu seviyenin altına düşülmesi hem yükselen kanalı kıracağından hem de 22 günlük ortalamanın altına düşülmüş olacağı anlamına geleceğinden düşüşü hızlandıracağını düşünüyoruz.

11705 seviyesinin altına düşülmesi durumunda ilk olarak 11450 seviyesinin izlenmesini öneriyoruz. Sözleşme daha önce bu destekten güçlü bir tepki aldığından dolayı bu seviyeyi önemli buluyoruz.

Olası bir yükselen kanalda hareketin devamında ise 11890 seviyesi ilk ara direnç seviyesi olarak izlenebilir.

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.