Wang Yi, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu ile görüştü

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi dün St. Petersbug’da Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile bir araya geldi.

Wang Yi, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu ile görüştü
Yayınlama: 11.09.2024
3
A+
A-

ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi dün St. Petersbug’da Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile bir araya geldi.

Wang Yi bu yıl iki tarafın ikili ilişkilerin tesisinin 75. yılı vesilesiyle her kademedeki temasları sürdürerek, iki ülke liderleri arasında varılan mutabakatı hayata geçirip, iki ülke arasında kalıcı dostluğa, kapsamlı stratejik ortaklığa ve kazan-kazan anlayışına dayalı siyasi ve sosyal temelleri daha da sağlamlaştırdığına dikkat çekti.

Wang Rusya’yla stratejik iletişimi güçlendirerek, Çin-Rusya ilişkilerinin stratejik içeriklerini zenginleştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Şoygu iki ülke arasında üst düzey temasların korunduğunu ve her alanı kapsayan işbirliğinde zengin sonuçların elde edildiğini hatırlatarak, bunların ikili stratejik koordinasyonun ulaştığı yüksek seviyeyi gösterdiğini ifade etti.

BRICS dönem başkanlığını yürüten Rusya’ya verdiği desteklerden dolayı Çin’e teşekkür eden Şoygu, önümüzdeki ay düzenlenecek BRICS Kazan Zirvesi'nin başarılı geçmesi için Çin’le stratejik iletişimi güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

İki taraf ayrıca Ukrayna krizi üzerinde de görüş alışverişinde bulundu.

Rusya’nın duruşunu dile getiren Şoygu Çin ve Brezilya tarafından ortaklaşa ileri sürülen “6 maddelik mutabakatı” olumlu karşıladıklarını ve söz konusu mutabakatın uluslararası toplum tarafından geniş çapta tanındığını görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Wang Yi, Ukrayna sorununda daima nesnel ve adil bir tutum sergileyen Çin’in, bir an önce ateşkes sağlanması ve krizin siyasi yolla çözülmesi için uluslararası arenada daha fazla uzlaşının oluşturulmasına, gerekli koşulların yaratılmasına ve uluslararası toplumda nesnel ve rasyonel yaklaşımların güçlendirilmesine çalışmayı sürdüreceğini belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.