Xi Jinping ve Nicolas Maduro diplomatik ilişkilerin 50. yılını kutladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bugün iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü dolayısıyla karşılıklı mesaj gönderdi.

Xi Jinping ve Nicolas Maduro diplomatik ilişkilerin 50. yılını kutladı
Yayınlama: 28.06.2024
2
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bugün iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü dolayısıyla karşılıklı mesaj gönderdi.

Xi Jinping mesajında, Çin ile Venezuela’nın karşılıklı olarak birbirine güvenen ve birlikte kalkınma gerçekleştiren iyi ortaklar olduğuna dikkat çekerek, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen yarım yüzyılda, uluslararası değişimler karşısında birbirlerine destek sağladıklarını, uluslararası adalet ve hakkaniyet ile gelişmekte olan ülkelerin meşru hak ve çıkarlarını savunmak için birlikte çalışarak “sağlam” bir dostluk oluşturduklarını belirtti.

Başkan Maduro’nun geçen eylül ayında Çin’e başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Xi, bu ziyaret sırasında ikili ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklık düzeyine yükseltildiğini söyledi.

Xi mesajında ayrıca, ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümünü vesilesiyle, ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin içeriğini sürekli zenginleştirmeye, dünya barışına ve kalkınmasına daha fazla katkıda bulunmaya ve insanlığın ortak kader topluluğunun oluşturulması için Venezuela ile çalışmaya istekli olduğunu vurguladı.

Maduro mesajında, son 50 yılda ikili ilişkilerde büyük ilerleme kaydedildiğini, özellikle ikili kapsamlı stratejik ortaklığın kurulmasının tarihi öneme sahip olduğunu belirtti. Maduro, Venezuela’nın, Çin’in ulusal egemenliğini koruma çabalarını kararlılıkla desteklediğini, Çin’i engellemeyi amaçlayan her türlü girişime karşı çıktığını, Cumhurbaşkanı Xi’nin önerdiği Kuşak ve Yol Girişimi ve diğer üç küresel inisiyatifin uygulanmasına aktif olarak katılmaya, ikili dostluğun sıkı bir şekilde ilerletilmesi ve ikili ve çok taraflı işbirliğinin derinleştirilmesi için çaba göstermeye istekli olduğunu ifade etti. Maduro ayrıca, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in akıllıca liderliğinde Çin’in kesinlikle büyük kalkınma hedeflerine ulaşacağına olan inancını dile getirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.