Xi’den Shandong eyaletinin Çin tarzı modernleşme sürecindeki rolü vurgusu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Shandong eyaletindeki incelemeleri sırasında reformun kapsamlı bir şekilde derinleştirilmesiyle Çin tarzı modernizasyonun Shandong versiyonunun çizilmesi için tüm güçle çaba harcanmasının önemine işaret etti.

Xi’den Shandong eyaletinin Çin tarzı modernleşme sürecindeki rolü vurgusu
Yayınlama: 24.05.2024
4
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Shandong eyaletindeki incelemeleri sırasında reformun kapsamlı bir şekilde derinleştirilmesiyle Çin tarzı modernizasyonun Shandong versiyonunun çizilmesi için tüm güçle çaba harcanmasının önemine işaret etti.

Xi, Shandong eyaletinin ulusal kalkınma rotasındaki konumunu saptayıp yeni kalkınma konseptini tam, doğru ve kapsamlı bir şekilde yerine getirerek reformu derinleştirmekle yeni kalkınma düzenine katılmakta ve toplumu geliştiren yenilik gücünü artırmakta ülkenin önde gelen eyaletleri arasına girmesi gerektiğini dile getirdi. Xi, Shandong eyaletinin aynı zamanda Sarı Nehir bölgesinin ekolojisinin korunması, yüksek kaliteli kalkınma, yeşil ve düşük karbonlu gelişme gibi konularda ülkenin ön sıralarına oturmasını istedi.

Xi, 22-24 Mayıs günleri arasında Shandong eyaletinin Rizhao ve Jinan kentlerini ziyaret etti.

Xi, 22 Mayıs’ta Rizhao Limanı’na gitti. Rizhao Limanı küresel enerji ve emtia ham maddelerin önemli transfer üssü konumunda. Son yıllarda Rizhao Limanı, akılcı ve yeşil inşasını hızlandırarak dünyadaki ilk sahil boyu açık ve tam otomatik konteyner limanı haline getirildi. Xi, daha sonra Rizhao kentindeki Güneş Sahili Yeşil Yolu’nu gezdi. 28 kilometre uzunluğundaki Güneş Sahili Yeşil Yolu’nun inşası sürecinde 5 bin metreden uzun kıyı şeridi iyileştirilerek deniz ekosisteminin bütünlüğü ve doğası azami şekilde korundu. Yol hizmete girdikten sonra burası yerel halkın ve turistlerin eğlence ve spor yeri haline geldi.

Xi, bu sabah Jinan kentinde Çin Komünist Partisi Shandong Eyaleti Komitesi ve yönetiminin çalışma raporlarını dinledi. Xi, komite ile yönetimin çalışmalarında kaydedilen başarıları takdirle değerlendirdi.

Xi, Shandong eyaletinin teknolojik inovasyonun endüstriyel yeniliğe derinlemesine kaynaştırılması, yeni kaliteli üretim gücünün geliştirilmesi ve modern endüstriyel dönüşümün iyileştirilmesinde büyük potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Shandong eyaletinin yeşil ve düşük karbonlu dönüşümü hızlandırmasının önemini vurgulayan Xi, Shandong’un ülkenin kuzey kesiminin ekonomisinin önemli bir büyüme yeri haline gelmesinin gerekliliğine işaret etti. Xi, Shandong’un zengin deniz kaynaklarından faydalanarak uluslararası seviyedeki liman kompleksi inşasını hızlandırmasını istedi.

Shandong eyaletinin reformu kapsamlı bir şekilde derinleştirerek yüksek seviyedeki dışa açılma konusunda önde gelen bir eyelet olmaya çalışmasının önemine işaret eden Xi, eyaletin Çin tarzı modernizasyon sürecine odaklanarak sistemin iyileştirilmesi, mekanizmanın düzeltilmesi, canlılığın motive edilmesi ve itici gücün artırılması için çaba harcamasını istedi. Xi, eyaletin Kuşak ve Yol’un ortak inşasına derinlemesine katılarak uluslararası iletişim ve işbirliğinin önemli bir platform olmak için özen göstermesini istedi.

Xi, büyük bir tarım eyaleti ve tahıl üretimi eyaleti olan Shandong’un ulusal gıda güvenliğinin korunmasında büyük sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı ve Shandong’un modern tarım geliştirerek yüksek standartlı tarla inşasını hızlandırması beklentisini dile getirdi.

Xi, Shandong’un yeni çağdaki kültürel misyonunu da omuzlayarak kültürel refah, güçlü bir kültürlü devlet inşası ve Çin ulusunun modern medeniyeti inşasında aktif bir rol oynaması gerektiğini belirtti.

Xi, aynı zamanda Çin tarzı modernleşme sürecinin hızlandırılmasında ÇKP’nin liderlik gücünü ve parti inşasını da vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.