Yaban hayattaki dev panda sayısı bin 900’e yaklaştı

Çin Ulusal Ormancılık ve Çayır İdaresi’nin duyurusuna göre, ülkedeki yaban dev panda sayısı 1980’lerdeki bin 100 seviyesinden bugün yaklaşık bin 900’e ulaştı.

Yaban hayattaki dev panda sayısı bin 900’e yaklaştı
Yayınlama: 20.09.2024
0
A+
A-

Çin Ulusal Ormancılık ve Çayır İdaresi’nin duyurusuna göre, ülkedeki yaban dev panda sayısı 1980'lerdeki bin 100 seviyesinden bugün yaklaşık bin 900’e ulaştı. Bu önemli artış, Çin’in pandaların korunmasına yönelik yürüttüğü uzun soluklu çalışmalarda uluslararası başarıya ulaştığını gösteriyor. Kurumun Yaban Hayatı Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Zhang Yue, “Bu gelişme, Çin’in dev pandaların korunması konusunda sergilediği kararlılığın, dünya genelinde takdir gördüğünü kanıtlıyor. Çabalarımızın uluslararası yaban hayatı koruma camiası tarafından tam anlamıyla kabul edildiğini söyleyebiliriz.” dedi.

Yaban hayattaki dev panda sayısı bin 900’e yaklaştı

Zhang, dev pandaların korunmasına yönelik dört ulusal araştırma gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmalar sayesinde panda popülasyonunun dağılımı ve durumu hakkında önemli bilgiler elde ettiklerini vurguladı. “Çin’in dev pandaların yaşam alanlarını koruma konusundaki kayda değer başarıları, küresel çapta ilgi çekiyor,” diye ekleyen Yue, bu başarıyı, ülkede kapsamlı bir doğa rezervi sisteminin kurulmasına ve doğal ekosistemlerin sistemli bir şekilde korunmasına bağladı.

Yaban hayattaki dev panda sayısı bin 900’e yaklaştı

Çin’in doğa koruma alanında ilerleme kaydetmesi, sadece dev pandaların değil, aynı zamanda ülkenin yaban hayatının genel olarak yaşam koşullarını iyileştirme çabasının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.