Yanmar Turkey, Yanmar ve Solis traktörleri ile 2024’te pazar payını artırmaya devam ediyor

Yanmar ve Solis marka traktörler, iç ve dış pazarlarda üst sıralara yükselmeye devam ediyor. Yanmar Turkey, traktörlerinin yanı sıra tarım ekipmanlarının da Türkiye ve dünya pazarında kazandığı başarıdan dolayı mutluluk duyuyor.

Yanmar Turkey, Yanmar ve Solis traktörleri ile 2024’te pazar payını artırmaya devam ediyor
Yayınlama: 01.10.2024
1
A+
A-

110 yılı aşkın geçmişi ile dünyanın önde gelen endüstriyel motor üreticilerinden Japon devi Yanmar'ın Türkiye’deki tam iştiraki Yanmar Turkey,  traktör konusundaki uzmanlığını iç ve dış pazarlarda göstermeye devam ediyor. Yanmar ve Solis marka traktörleri, YTAGRI tarım ekipmanları ile çiftçilerin yanında olmayı sürdüren Yanmar Turkey, 2024 yılının ilk yarısında  çiftçilerin dayanıklı, üstün performanslı, yakıt tüketimi ve kullanım maliyetleri düşük traktörlerle buluşmasını sağladı.

Tarlada, bağda ve bahçede çiftçinin sağ kolu

Yanmar Turkey Tarım İş Kolu ve İş Geliştirme Direktörü Murat Balkan Kanbir; “Tarım, Türkiye ekonomisinde her zaman en önde gelen sektörlerden biri olmuştur. Çiftçilerimiz bu ekosistemin en önemli halkasıdır ve çiftçinin en büyük yardımcısı olan traktör ise tarımsal mekanizasyonun lokomotifidir. Yanmar Turkey olarak bu bilinçle Türk çiftçisinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak adına çalışıyoruz. Çiftçilerimizin üstün performanslı, dayanıklı traktör ve tarım ekipmanlarıyla üretim gerçekleştirmesini hedefliyoruz. Bu amaçla üretilen Yanmar ve Solis marka traktörler; çiftçilerimizin en zorlu şartlarında gösterdikleri başarıyla çiftçilerimizin beğenisini kazanıyor” dedi.

Yanmar Turkey, ihracat sınırlarını genişletmeyi planlıyor

Uluslararası traktör satışında da, 2024 yılının ilk yarısında ivmesini dinamik bir şekilde artıran Yanmar Turkey, Yanmar’ın global anlamda çizdiği çerçeve doğrultusunda mevcut ve hedef pazarlara traktör ihracatını sürdürüyor. İzmir Torbalı Traktör Üretim Tesisinde banttan indirdiği her iki traktörden birini ihracat hedefi ile üreten Yanmar Turkey; Avrupa ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Orta Asya ülkeleri, KKTC, Afrika ülkeleri ve Güney Asya  için Yanmar traktörler ile Türkiye, Pakistan ve KKTC için Solis marka traktörler sunuyor.  Yanmar Turkey, 2024 sonu itibariyla ihracat bölgeleri arasına yer alan Balkanlar ve Kuzey Afrika’da çalışmalarını yoğunlaştırmayı hedefliyor.

Yeni pazarlara açılmak için çalışıyoruz

Uluslararası pazarlarda sadece Yanmar ve Solis marka traktörlerin değil, aynı zamanda YTAGRI markası ile tarımsal üretim araçlarının da ihracatını gerçekleştirdiklerini ifade eden Murat Balkan Kanbir, şunları söyledi:

“Türkiye’nin tarım makineleri sektörünün, makine ihracatı içinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Kanbir, Türkiye’de tarım makineleri ihracatının Ocak 2024 – Temmuz 2024 arasındaki dönemde ABD, İtalya, Azerbaycan, Özbekistan başta olmak üzere birçok ülkeye toplam 787 milyon dolara ulaştığını aktararak şunları söyledi: “Türkiye’nin makine ihracatı 2024’ün ilk 7 ayında geçen yıla nazaran yüzde 1.7 oranında düşmüş olsa da, pazarlarda Türk markalarına yönelik ilgi devam ediyor. Hem traktör hem de tarım makineleri kategorilerinde Yanmar Turkey olarak biz de, başta Yanmar temsilciliklerinin yer aldığı Japonya, Kore ve Tayland’a yoğunlukla ihracat gerçekleştirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına mevcut ihracat pazarlarımızın yanına yenilerini eklemek için çalışıyoruz. 2024 yılının son çeyreğinde, hem iç hem de dış pazarlarda değerli başarılara imza atmak hedefiyle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. 2025 yılı itibarıyla ise, Afrika pazarında yeni yatırımlarla Yanmar’ın ve Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sağlamayı planlıyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.