YILDIRIM Vakfı gönüllülerinden Hatay 100. Yıl Köyü’ne 1 milyon 300 bin TL bağış

YILDIRIM Grup gönüllüleri İstanbul Maratonu’na bu yıl evleri yıkılan Hataylı depremzedelere destek olmak için katıldı. YILDIRIM Grup çalışanlarından oluşan YILDIRIM Gönüllülerinin ve Garip ve Zeycan YILDIRIM Vakfı’nın katkılarıyla toplanan 1 milyon 300 bin TL’lik bağış, Hatay’da inşa edilecek 100. Yıl Köyü Projesi’nde kullanılacak.

YILDIRIM Vakfı gönüllülerinden Hatay 100. Yıl Köyü’ne 1 milyon 300 bin TL bağış
Yayınlama: 06.11.2023
2
A+
A-

İstanbul Maratonunun en çok bağış başlatan kurumu

Hataylı depremzedelere dayanışma eli uzatmak isteyen Garip ve Zeycan YILDIRIM Vakfı gönüllüleri, bu yıl İstanbul Maratonu’nda toplam bin 450 depremzedenin konut ihtiyacını karşılaması planlanan Hatay 100. Yıl Köyü’ne bağış toplamak için koştular.

45. İstanbul Maratonu’na, Garip ve Zeycan YILDIRIM Vakfı ve YILDIRIM Şirketler Grubu çalışanlarından oluşan 122 kişilik YILDIRIM gönüllü grubu katıldı. YILDIRIM gönüllüleri bu yıl Maratona katılan kurumsal takımlar arasında bağış kampanyası açan kurumsal takım olarak birinci sırada yer aldı. Koşuyu başarıyla tamamlayan gönüllülerin topladığı bağışlar depremzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılayacak anlamlı bir projede değerlendirilecek.

Gönüllülerin topladığı bağışa Garip ve Zeycan YILDIRIM Vakfı da eşit miktarda bağış yaparak, gönüllülerin topladığı bağışların artmasına destek veriyor. 20 Kasım tarihine kadar bağış kampanyaları devam edecek ve toplam bağış rakamı artacaktır. 1 milyon 300 bin TL ile şu anda en yüksek bağışı toplayan kurumların başında gelen YILDIRIM Grup, sürdürülebilir bir yaşam alanı olan, içinde kreş, sosyal alanlar, atölyeler de bulunan Hatay 100. Yıl Köyü’nün yapımına katkı sunacak.

45. İstanbul Maratonu 100. yıl coşkusu ile yaşandı

45’inci kez düzenlenen ve Cumhuriyetimizin 100. yaşına uygun olarak “100 Yılın Koşusu” olarak adlandırılan İstanbul Maratonu büyük bir coşkuyla gerçekleşti. YILDIRIM Grup gönüllüleri Cumhuriyetin 100. Yaşında Hatay’da inşa edilen 100. Yıl Köyü’ne destek vermek için koştular.

6 Şubat’ta bölgede gerçekleşen depremin tüm Türkiye’yi olduğu gibi kendilerini de derinden yaraladığını dile getiren Garip ve Zeycan YILDIRIM Vakfı Direktörü Zeycan Rochelle YILDIRIM, ilk günden bu yana ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini ve bölgeye gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli yardımlar ulaştırdıklarını kaydetti.

YILDIRIM Vakfı gönüllülerinden Hatay 100. Yıl Köyü’ne 1 milyon 300 bin TL bağış

Zeycan Yıldırım, “Her yıl İstanbul Maratonu’na sosyal sorumluluk anlayışımız ve çalışanlarımızın gönüllü destekleriyle topluma fayda sağlayacak bir projeye destek olmak için katılıyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılında 122 gönüllümüzle Hatay’da inşa edilen 100. Yıl Köyü için bağış topluyoruz. İstanbul Maratonu’na katılan gönüllülerimiz, evlerini kaybeden depremzede vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkı sunmak, bin 450 kişinin barınma ihtiyacını karşılayacak projeye destek vermek için koştular. Ama en önemlisi de depremzede vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını, onlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istedik. YILDIRIM Vakfı ve YILDIRIM Grup olarak, sürdürülebilir ve sosyal bir şekilde hayatın yeniden inşa edilmesine destek olmayı önemsiyoruz. YILDIRIM Şirketler Grubu çalışanlarının da desteğiyle topladığımız 1 milyon 300 bin TL Hatay 100. Yıl Köyü’nün inşası için bağışlandı” diye konuştu.

Kurulacak köy depremzedelere 4 yıl boyunca yuva olacak

Bir grup iş insanın gönüllü olarak bir araya gelerek başlattığı Umut Blokları (Blocks For Hope) inisiyatifi, Jandarma Asayiş Vakfı (JAV), Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, STK’lar ve yerel iş gücü arasında kurulan, depremin etkilediği bölgenin geleceğine açık kaynak çözüm sunmayı amaçlayan bir iş birliği olarak, Hatay 100. Yıl Köyü Projesi kapsamındaki depremzedelere 4 yıl süreyle konut sağlamayı amaçlıyor. Gülmek İyileştirir Derneği’nin destek verdiği Hatay 100. Yıl Köyü Projesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde kurulacak. 120 dönüm arazi üzerinde 300 yaşam ünitesi olarak inşa edilen proje 1, 2 ve 3 yatak odalı dairelerden oluşuyor.

Kreş, kütüphane, spor alanları, paylaşmalı iş yeri bölümleri de olan projede tamamlandığında ilk 4 yıl bin 450 depremzedeye yuva sağlanacak. Sonrasında köy, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından yurt ve eğitim binaları olarak değerlendirilecek.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.