Yönetici Kadınlardan GSO'ya Ziyaret

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD) Yönetim Kurulu Eş Başkanı Burçak Güven ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti. Ziyarette GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, meclis üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (TOBB KGK) üyeleri yer aldı. Görüşmede, kadınların iş dünyasında ve yönetim kurullarında daha fazla temsil edilmesi için yürütülen çalışmalar ve iş birliği süreçleri ele alındı.

Yönetici Kadınlardan GSO'ya Ziyaret
Yayınlama: 24.10.2024
2
A+
A-

Burçak Güven: “Kadınların Yönetim Kurullarındaki Temsilini Artırıyoruz”

Toplantının açılışında konuşan YKKD Yönetim Kurulu Eş Başkanı Burçak Güven, kadınların üst yönetimde yer almasının önemine değinerek, “Kadınların yönetim kurullarında temsil oranını artırmak için büyük bir gayret içindeyiz. 13 yıl önce programımıza başladığımızda Türkiye’de borsaya kote şirketlerde bu oran %11 iken, bugün %17,9 seviyesine yükseldi” dedi. Ayrıca Gaziantep gibi kültür, sanat ve sanayide öncü bir şehirde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Adil Sani Konukoğlu: “Kadın Temsilini Artırmaya Kararlıyız”

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise iş dünyasında kadınların karar alma mekanizmalarındaki yerinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Konukoğlu, GSO’nun da kadın meclis üye sayısını artırmak için çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, “Bugün meclisimizde 5 kadın üye yer alıyor ve bu sayıyı daha da artırmak için çaba sarf ediyoruz. Kadınların yönetimlerde daha etkin olmasını istiyoruz” dedi.

Adnan Ünverdi: “Kadınlar ve Gençler Geleceğimizin Teminatıdır”

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kadınların iş dünyasındaki önemine değinerek, kadınların temsilinin her alanda artırılması gerektiğini söyledi. Ünverdi, “Yönetim kurulumuzda biri başkan yardımcısı olmak üzere iki kadın iş insanımız bulunuyor. Kadınlarımızın ve gençlerimizin ülkemizin geleceğine olan katkılarını artırmak için daha fazla fırsat tanımalıyız” dedi. Ayrıca GSO’nun kadın girişimciliğine destek vermek için kurduğu Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) ile kadınların iş dünyasına katılımını teşvik ettiğini belirtti.

Ayşen Ahi: “Gaziantep, Kadın Girişimciliğinde Öncü”

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, YKKD’nin programının ilk ayağının Gaziantep’te yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ahi, “Gaziantep, kadınların iş hayatında yer alması konusunda öncü şehirlerden biri. Biz de bu hareketi devam ettirerek kadın girişimciliğini daha da ileriye taşıyoruz” dedi.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.