Zelenski: Geçen yıl milletimiz Rus saldırısının bazı sonuçlarını ortadan kaldırdı

Kiev, 6 Haziran (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bir yıl önce Rusya’nın Kakhovka Hidroelektrik Santralinin barajını ve yapılarını vurduğunu hatırlattı.

Zelenski: Geçen yıl milletimiz Rus saldırısının bazı sonuçlarını ortadan kaldırdı
Yayınlama: 06.06.2024
3
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, bir yıl önce Rusya'nın Kakhovka Hidroelektrik Santralinin barajını ve yapılarını vurduğunu hatırlattı.

Bunun, kasıtlı ve planlanmış bir suç olduğunu belirten Zelenski, “En ağır hasarın Herson bölgesinin işgal altındaki kısmında meydana gelmesi nedeniyle ölen insan sayısını tam olarak tahmin etmek mümkün değil.” dedi.

En az on binlerce insanın etkilendiği ve yüz binlerce insanın temiz içme suyuna erişimden mahrum kaldığının altını çizen Zelenski “Ukrayna'nın geniş bölgeleri sular altında kaldı ve Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporizhzhia NGS'nin istikrarını destekleyen Kakhovka Rezervuarı yok edildi. Bu suçun doğrudan sonuçları Karadeniz bölgesindeki komşu ülkelerde de hissedildi.” açıklamasını yaptı.

Zelenski, geçen yıl boyunca, Ukrayna'nın Rus saldırısının bazı sonuçlarını ortadan kaldırmayı başardığını ifade ederek “Hayat kurtarmaya, barınma sağlamaya ve içme suyu temin etmeye yardım eden herkese minnettarım. Bu çok önemli.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.