Ziraat Yatırım: Yurtiçinde veri gündemi sakin

İstanbul, 11 Eylül (Hibya) – Ziraat Yatırım’ın analizine göre Dolar’da bu sabah baskı gözlenirken ABD 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 3,61 seviyesine kadar geriledi.

Ziraat Yatırım: Yurtiçinde veri gündemi sakin
Yayınlama: 11.09.2024
2
A+
A-

Ziraat Yatırım, bugün piyasaların odağında haftanın en kritik verisi olan ABD enflasyon verileri olacağını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“USD/TRY: ABD TÜFE öncesinde ABD'deki başkanlık seçiminde yarışacak 2 aday Trump ve Harris'in bir münazarada bir araya geldi. Ekonominin ön planda olduğu münazarada iki aday da kendilerinin iktidarda olmadığı döneme yönelik sert eleştirilerde bulundu. PredictIt'e göre görüşme öncesi önde olan Trump'ın, görüşme sonrası kazanma ihtimali 4 puan azalarak %48'e geriledi, Harris'in ise 3 puan artarak %56'ya yükseldi. Dolar'da bu sabah baskı gözlenirken ABD 10 yıllık tahvil getirileri %3,61 seviyesine kadar geriledi. Enflasyon verisi öncesinde vadeli piyasalar temkinli hareket ediyor. TSİ 15.30'da açıklanacak veri, Fed'in eylül ayı toplantısına yönelik vereceği sinyaller açısından önemli. Yurtiçinde ise veri gündemi sakin. Olumlu olumsuz haber akışlarından kur tarafında da 34 civarındaki yatay görünüm devam edebilir.

EUR/USD: Bugün ABD'de, Fed'in para politikasına yön vermesi açısından yakından takip edilecek verilerden, ağustos ayı TÜFE verileri izlenecek. Beklenti TÜFE'de aylık %0,2, yıllık %2,5 artış yönünde olurken, çekirdek TÜFE'de de aylık %0,2, yıllık %3,2 artış açıklanacağı tahmin ediliyor. Veriye bağlı olarak Fed'in gelecek haftaki toplantıda faiz indirimi miktarını (25 veya 50 baz puan) belirlemesi bekleniyor. Dün Avrupa bölgesinde, ECB'nin para politikasına yön verecek olan verilerden Almanya'da ağustos ayına ilişkin nihai TÜFE verileri açıklandı. Buna göre, manşet TÜFE temmuzda aylık bazda %0,3 artış gösterirken, ağustosta öncü veriyle ve beklentilerle uyumlu olarak %0,1 oranında düşüş kaydederek, son dokuz ayın en düşük verisi olarak açıklandı. Bu sabah ABD'deki başkanlık seçiminde yarışacak 2 aday Trump ve Harris'in bir münazarada bir araya geldi. Görüşme sonrası Harris'in kazanma ihtimalinin yükseldiği öngörüldü. Seçim gündemi ve Fed'in faiz kararı piyasalarda beklentiler oluştururken Dolar'da bu sabah baskı gözlemliyoruz. EURUSD bu sabah 1,1045'den işlem gördü. 1,1080 direnç seviyesine kadar yükseliş sürebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0995 – 1,0970 seviyeleri destek konumunda. 

XAU/USD: Bugün piyasaların odağında haftanın en kritik verisi olan ABD enflasyon verileri olacak. Yıllık bazda %2,9'dan %2,5'e düşmesi beklenen veri, Fed'in önümüzdeki hafta vereceği kararlar açısından önemli. Ek olarak, piyasalarda 25 baz puanlık indirim beklentisi %65 seviyelerinde. Öte yandan, piyasalarda, son açıklanan veriler doğrultusunda iş gücü piyasasındaki zayıf performans göz önüne alındığında faiz indirimine daha büyük ölçekli başlanmayacağı fikirleri ortaya atıldı. Ayrıca, son üç günlük yukarı yönlü ivmenin ardından Dolar Endeksi (DXY) bu sabah geriliyor. Fiyatlamalar tarafında, dün, 2.500-2.519 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü %0,4 yükselişle 2.517 seviyesinde tamamladı. Teknik olarak, bu sabah hafif alıcılı bir görünümle başlayan değerli madende yeni tarihi zirvesine doğru yükseliş denemesi devam ediyor. 2.532 seviyesinin aşılmasıyla 2.550 seviyesi yakın hedef olabilir. Geri çekilme halinde ise 2.500 seviyesi destek konumunda.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.