1200 adet IRIS-T füzesi siparişi: Almanya savaş moduna girdi

Almanya, 1200 adetten fazla IRIS-T Füzesi tedarik etmeye karar verdi. IRIS-T füzelerinin tedariki için Alman Ordusu ile Diehl şirketi arasında çerçeve sözleşme imzalandı.

1200 adet IRIS-T füzesi siparişi: Almanya savaş moduna girdi
Yayınlama: 05.01.2024
7
A+
A-

Sözleşme, uzun süredir IRIS-T konsorsiyumu lideri olan Almanya’nın ek talebini karşılamak üzere Alman Ordusu bünyesinde yer alan IRIS-T Proje Yönetim Ofisi (PMO) tarafından çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirildi. Sözleşmenin tutarının, yaklaşık olarak 500 milyon dolar bandında olduğu üzerinde duruluyor.

IRIS-T (InfraRed Imaging System – Tail/Thrust Vector Controlled), Diehl Defence şirketi liderliğinde; İsveç, İspanya, İtalya, Yunanistan, Norveç ve Avusturya’dan endüstri konsorsiyumu ortakları ile iş birliği içinde geliştirilen ve üretilen kısa menzilli havadan havaya füze olarak biliniyor.

Proje kapsamında 2005 yılından bu yana 5.000’den fazla IRIS-T füzesi üretildi. Füze, Eurofigther Typhoon savaş uçağının standart silahları arasında yer alıyor ve F-16, Gripen, Tornado, EF-18, KF-21, F-5E, FA50 ve IAR-99 platformlarına entegre edildi. Sadece düşman savaş uçaklarına değil, aynı zamanda havadan havaya ve karadan havaya füzelere de angaje olabiliyor.

Alman Hava Kuvvetleri/Tornado
Alman Hava Kuvvetleri/Tornado

360 derece angajman kabiliyetine sahip füzenin menzili, açık kaynaklarda azami 40 kilometre olarak geçiyor.

Kaynak: SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.