Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru sayısı 7 bin 888’e ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Fonu’na pilot illerden toplam 7 bin 888 çiftin başvuru yaptığını bildirdi.

Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru sayısı 7 bin 888’e ulaştı
Yayınlama: 29.04.2024
2
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurulan “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” hayata geçirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu projeye başvurular 15 Şubat'ta alınmaya başlandı. Başvurusu onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında “Aile ve Gençlik Fonu” adıyla faizsiz kredi desteği veriliyor. Aynı zamanda çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitimle danışmanlık hizmetleri de sağlanıyor.

“Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”nin pilot uygulaması, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde gerçekleştiriliyor.

Fondan yararlanmak isteyen çiftler, pilot illerden 15 Şubat itibarıyla projeye başvurmaya başladı. Bu kapsamda bugüne kadar 7 bin 888 çift, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'ne başvurdu. Gençlerden sıfır faize başvuru en çok Hatay'dan yapıldı.

Değerlendirmesi yapılan ve olumlu sonuçlanan çiftler, mart ayı itibarıyla evlilik öncesi eğitimlere katıldı. Çiftlere kredisi, resmi nikahlarının ardından hesaplarına yatırılmaya başlayacak.

Şu an sadece 5 pilot ilden başvuruların alındığı program, ilerleyen süreçte fon kaynaklarına göre tüm gençleri kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştırılacak.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.