Almanya, Rusya’yla savaşa hazırlanıyor

Almanya Savunma Bakanı Pistorius, ülkesinin Rusya’yla olası savaşa hazırlandığını söyledi. Bild geçen hafta, Rusya’nın 2025’te NATO’ya saldıracağını öne sürmüş; Putin bunun “uydurma” olduğunu, kendilerine çıkar sağlamayacağını belirtmişti.

Almanya, Rusya’yla savaşa hazırlanıyor
Yayınlama: 23.01.2024
2
A+
A-

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya’nın olası bir saldırısına karşı Alman ordusunun hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

ZDF’ye konuşan Pistorius, Almanya ve NATO’nun askeri kapasitesini artırması gerektiğini kaydederek, “Böyle bir şey ne zaman gerçekleşir bilemeyiz ve şu anda NATO’daki müttefiklerimizle hazırlık yapıyoruz.” dedi.

Almanya’nın silahlanarak caydırıcı etkisini artırması gerektiğini kaydeden Pistorius, Rusya’nın Baltık ülkelerine saldırması halinde binlerce askerin yanıt vermeye hazır hale gelmesi gerektiğini belirtti.

Alman Bakan, Ukrayna savaşı sürerken Rusya’nın böyle bir saldırıya girişmesini beklemediğini de ifade etti.

SAVAŞ TAMTAMLARI

Alman Bild gazetesi, geçen hafta askeri istihbarata dayandırdığı haberinde, Rusya’nın 2025 ortasına kadar NATO’ya saldırı düzenleyeceğini iddia etmişti. Gazete, Ukrayna’daki başarılardan güç alan Rus ordusunun saldırı ihtimaline karşı Almanya’nın hazırlıklara hız verdiğini de kaydetmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, NATO’ya saldıracakları haberlerini “uydurma” diye nitelemiş, bunun Moskova’nın çıkarına olmayacağını söylemişti.

almanya, DÜNYA Haberleri, nato, Putin, rusya
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.