İstanbul,
10°C
açık
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmenin sağlık için daha faydalı olduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanı Koca, Kurban Bayramı’nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgi verdi.
Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmenin sağlık için daha faydalı olduğuna dikkati çeken Bakan Koca, Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünler ihmal edilmezse dengeli belenmenin sağlanmış olacağını belirtti.
Bakan Koca, özellikle yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınmasının önemli olduğunu vurguladı.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ