Başkan Özer: Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Marmara Bölgesi sorumluları, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i makamında ziyaret etti.

Başkan Özer: Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım
Yayınlama: 10.05.2024
1
A+
A-

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Marmara Bölgesi heyeti ile göç konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Heyet ile yapılan görüşmelerde göç yönetimi, sığınmacılara yönelik projelere sağlanabilecek uluslararası destekler, toplumsal uyum çalışmaları gibi konular konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca sığınmacılar ve geçici koruma talebinde bulunanlar başta olmak üzere Esenyurt’ta göçün tüm yönlerinin tartışılacağı bir çalıştay yapılması kararı alındı.

Sığınmacılar konusunda uluslararası kuruluşlarla iş birliğini önemsediğini söyleyen Başkan Özer, “Sığınmacı sorunu öncelikle devletin kendi iç hukukuyla çözmesi gereken bir konu ama aynı zamanda uluslararası hukuku da ilgilendiren bir durum. Toplumda özellikle Suriyelilere karşı bir direnç var. Bu durum da halkın Suriyelilere tepki göstermelerine neden oluyor ve hatta bu tepkiler ırkçılığa kadar gidiyor. Biz istiyoruz ki uluslarası kuruluşlarla iş birliği yapalım ve bu konuda sizden katkı alalım. Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım. Sığınmacılarla ilgili sosyal uyum konularını, bize ayni ve nakdi yardım yapabilecek Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumların verebileceği destekleri konuşalım.” dedi.

Başkan Özer: Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.