Başkan Ünlüce: Şehrimizin havasına, suyuna ve toprağına sahip çıkmaya devam ediyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, hukukun üstünlüğüne inanarak, şehrin havasına, suyuna ve toprağına sahip çıkmaya devam ettiklerini bildirdi.

Başkan Ünlüce: Şehrimizin havasına, suyuna ve toprağına sahip çıkmaya devam ediyoruz
Yayınlama: 09.05.2024
2
A+
A-

Bir maden şirketinin Çanakkale’den 2 milyon 700 bin ton cevheri taşıyarak Eskişehir Kaymaz mahallesinde üçüncü atık havuzu oluşturup, işlemesini içeren “Bakanlık ÇED Olumlu Raporuna”, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmenin durdurulması talebiyle Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada mahkeme, Büyükşehir’in itirazını haklı bularak ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. 

İlgili maden şirketi tarafından Eskişehir Kaymaz mahallesindeki Altın Madeninin mevcut olan 2 adet atık havuzuna ilave olarak 3. atık havuzunun yapılması için hazırlanan ÇED Raporu’nun Bakanlık tarafından onaylanması sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediyesi karar hakkında hukuki süreci başlatmıştı.

Kaymaz’daki altın madeninin Üçüncü Kapasite Artışı ile İlave Maden Atık Depolama Tesisi (MADT-3) Projesi için hazırlanan ÇED Raporunun içinde, Çanakkale’den 2 milyon 700 bin ton cevherin, günde 149 kamyon ile 490 km uzaklıktaki Eskişehir Kaymaz mahallesine taşınarak zenginleştirme yapılması isteniyordu.

Ünlüce, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Hukukun üstünlüğüne inanarak şehrimizin havasına, suyuna ve toprağına sahip çıkmaya devam ediyoruz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.