BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 29.04.2024
2
A+
A-

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününü alıcılı tamamladı. BİST100 endeksine dahil hisseler arasında BIMAS, ISCTR, YKBNK AKBNK ve SISE payları Cuma günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken EGEEN, AEFES BERA, KONYA ve AKFYE payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %2,3 değer kazancı ile 9.916 seviyesinden TL bazlı rekorları ile tamamladı. Genele yayılan yukarı yönlü harekette kamu bankaları ön plana çıkarken, 2024 1. çeyrek finansallarının başlayarak ulaştırma tarafındaki beklentinin de etkisi ulaştırma sektörüne katalist etki yarattı. Endekste 9.850 seviyesinin üstünde kalıcı olunması durumu yeni bir yükseliş trendini işaret ediyor.

TCMB tarafından faiz kararı ardından duyuruya göre, KKM için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına yenileme ve TL'ye geçiş oranına göre uygulanan faiz oranı üst sınırı, politika faiz oranının %60'ı, TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL'ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırı, politika faiz oranının %80'i olarak belirlendi. Şimdi ise gözler Nisan sonunda bitecek stopaj oranlarına çevrildi. TL'yi özendirme perspektifinde mevduat faizlerinde 6 aya kadar vade %5, 6 ay – 1 yıl aralığında vade %3, 1 yıl ve üzeri vadelerde stopaj %0 olarak belirlenmişti. Bu kanunun Nisan'da sona erecek olması ile stopaj oranı tekrar %15'e çıkacak. Sürenin uzatılmaması durumunda stopaj kaynaklı olarak BİST'e para girişlerinin hızlanabileceğini düşünüyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.